EA, Star Wars: Squadrons'un neden daha ucuz olduğunu açıkladı

EA, Star Wars: Squadrons'un neden daha ucuz olduğunu açıkladı
Electronic Arts, yakın zamanda yapılan gelir toplantısında yatırımcılara yaklaşan Star Wars: Squadrons'un normalden neden daha düşük fiyatlandırıldığına açıklık getirdi. EA'e göre yeni Star Wars oyunu "inanılmaz" bir oyun...

Electronic Arts, yakın zamanda yapılan gelir toplantısında yatırımcılara yaklaşan Star Wars: Squadrons'un normalden neden daha düşük fiyatlandırıldığına açıklık getirdi. EA'e göre yeni Star Wars oyunu "inanılmaz" bir oyun olmasına rağmen yayıncının diğer oyunları kadar geniş kapsamlı değil.

Star Wars: Squadrons'ta pilotluk deneyimi kazanarak uzay savaşında ustalaşacaklar. Oyundaki çeşitli aydınlık veya karanlık taraf gemileriyle birlikte uzayda çok oyunculu birinci şahıs it dalaşının heyecanını hissedeceksiniz. Ayrıca oyunun hikayesinde Star Wars evreninden tanıdık yüzlerle karşılaşacaksınız. Tüm bunlara rağmen oyunu diğer EA oyunlarından ucuz yapan sebepler var.

Star Wars: Squadrons diğer EA oyunları kadar kapsamlı değil

Star Wars: Squadrons

Bir yatırımcı EA mali işler müdürü Blake Jorgensen'e Star Wars: Squadrons'ta neden oyun içi satın alımların olmadığını ve neden diğer oyunlardan daha ucuz olduğunu sordu. Jorgensen soruya şu şekilde cevap verdi:

"Oyuncularımız için en iyi değeri sunduğumuzdan emin olmak istiyoruz ve oyunların hepsinin farklı ölçekleri var. Oyunlarımızın çoğunun şu anda büyük bir kapsamı var. Bu oyunu, tüketicilerin en büyük fantezilerine odaklanmak için tasarladık. X-wing ve fighter uçurarak it dalaşına girebiliyorlar. Bu yüzden bazı oyunlarımız kadar geniş kapsamı yok ama yine de inanılmaz bir oyun ve bu yüzden onu biraz daha düşük bir seviyede fiyatlandırmayı seçtik. Aynı zamanda Star Wars fantezisine sahip olabildiğince çok insana erişim sağlamak istedik.

Yıllar boyunca birçok oyunda fiyatlandırmayı farklı yaptığımızı gördünüz. Plants vs Zombies gibi oyunları farklı fiyatlandırdık, çünkü bunların daha genç kitlelere hitap ettiğini biliyorduk. Ayrıca Madden veya FIFA'da görebileceğiniz oyun modlarının derinliğine sahip değildi."

Star Wars: Squadrons oynanış

Star Wars: Squadrons, Star Wars: Return of the Jedi filminden sonraki olaylarla Galaktik İmparatorluğun son günlerini konu alıyor. Oyuncular seriden 8 starfighter ve destek gemisi ile uçabilecekler. Oyundaki Savaşçı sınıfı gemilerde X-Wing ve TIE Fighter yer alırken, daha hızlı Avcı sınıfı gemilerde A-Wing ve TIE Interceptor bulunuyor. Ayrıca Bombacı sınıfı Y-Wing ve TIE Bomber'ı, Destek gemileri ise TIE Reaper ve U-Wing'i içeriyor.

Motive Studios tarafından geliştirilen Star Wars: Squadrons, 2 Ekim'de PlayStation 4, Xbox One ve PC için piyasaya sürülecek.