Konsollarda en çok satan üçüncü parti oyunlar açıklandı

Konsollarda en çok satan üçüncü parti oyunlar açıklandı
Konsollarda en çok satan üçüncü parti oyunlar için tahmininiz ne olurdu? Artık günümüzün satış listelerine bakılırsa GTA 5 ve Call of Duty serisini tahmin etmek zor olmasa gerek. Özellikle Call of Duty'nin başarısı inanılmaz...

Konsollarda en çok satan üçüncü parti oyunlar için tahmininiz ne olurdu? Artık günümüzün satış listelerine bakılırsa GTA 5 ve Call of Duty serisini tahmin etmek zor olmasa gerek. Özellikle Call of Duty'nin başarısı inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda. NPD Group'tan Mat Piscatella şirketin 1995'ten itibaren Mayıs 2019'a kadar PlayStation, Xbox ve Nintendo konsollarında en çok satan üçüncü parti oyunların listesini IGN ile paylaştı.

Her platform için en çok satan oyunların sıralaması toplam dolar bazında satışlara göre sıralandı. Ayrıca NPD'nin belirttiği gibi oyun alımlarında fiziksel sürümlerin takibi 1995'te başlarken, dijital satışlar 2012'den itibaren izlendi. Ancak bütün yayıncılar sayıları bildirmiyor. İşte platformlara göre en çok satan üçüncü parti oyunlar

PlayStation, Xbox ve Nintendo

  1. Grand Theft Auto V
  2. Call of Duty: Black Ops
  3. Call of Duty: Black Ops II
  4. Call of Duty: Modern Warfare 3
  5. Guitar Hero III: Legends of Rock
  6. Call of Duty: Modern Warfare 2
  7. Rock Band
  8. Call of Duty: Black Ops III
  9. Call of Duty: Ghosts
  10. Call of Duty: WWII

Listede Call of Duty serisinden olmayan sadece 3 oyun var. Ancak birinci elbette Rockstar'ın GTA 5 efsanesi. Şaşırtıcı olmasa da kesinlikle büyük bir başarı.

Piscatella GTA V'in dolar satışlarında tüm zamanların en çok satan oyunu olduğunu belirtti (sadece 3. parti olarak değil). Yani GTA V PlayStation ve Xbox konsollarında da tüm zamanların en çok satan oyunu.

PlayStation

  1. GTA V
  2. Guitar Hero III Legends of Rock
  3. Grand Theft Auto: San Andreas
  4. Call of Duty: Black Ops
  5. Call of Duty: Black Ops II
  6. Red Dead Redemption II
  7. Call of Duty: WWII
  8. Call of Duty: Modern Warfare 3
  9. Call of Duty: Black Ops III
  10. Call of Duty: Black Ops IIII

Birinci parti PlayStation oyunları platform için önemli bir yerde olsa da, Piscatella PlayStation'da tüm zamanların en çok satan oyunlarının üçüncü parti oyunlar olduğunu belirtti. PlayStation'da en çok satan birinci parti oyun Marvel's Spider-Man ve genel listede 18. sırada yer alıyor.

Birinci taraf oyunların PlayStation platformlarında baskın olduğuna dair ortaya atılan fikirler veriler tarafından kanıtlanmadı. Ancak yine de platforma özel oyunlar tüketicilerin satın alma kararında önemli bir etken ve birçok PlayStation özel oyunu büyük başarılar elde etti.

Xbox

  1. GTA V
  2. Call of Duty: Black Ops
  3. Call of Duty: Black Ops II
  4. Call of Duty: Modern Warfare 3
  5. Call of Duty: Modern Warfare 2
  6. Call of Duty: Ghosts
  7. Call of Duty: Black Ops III
  8. Call of Duty: Advanced Warfare
  9. Call of Duty 4: Modern Warfare
  10. Call of Duty: WWII

Xbox'ın listesi de aynı şekilde PlayStation'a benziyor ve Call of Duty serisi tarafından işgal edilmiş halde. Ancak yine de GTA V listenin zirvesinde. Xbox özel oyunu olarak Halo 3 genel olarak en çok satanlar listesinde 8. sırada yer alıyor.

Nintendo

  1. Guitar Hero World Tour
  2. Guitar Hero III: Legends of Rock
  3. Just Dance 2
  4. Just Dance 3
  5. Mario and Sonic: Olympic Games
  6. LEGO Star Wars: Complete Saga
  7. Rock Band
  8. Just Dance 4
  9. Mario and Sonic at the Olympic Winter Games
  10. Rock Band 2

PlayStation ve Xbox'a göre bambaşka bir platform, bambaşka bir liste. Üstelik hiçbir Call of Duty ve GTA V yok. Listenin zirvesinde daha interaktif oyunlar yer alıyor. Guitar Hero ve Just Dance listenin yıldızları.

Ancak birinci parti oyunlar platformun en önemli parçası ve genel sıralamada ilk 12 sıra tamamen Nintendo'ya özel oyunlara ait. En çok satan 3. parti oyun Guitar Hero World Tour bile genel listede 13. sırada yer alıyor.

Kısaca üçüncü parti oyunlarda zirve GTA V, Call of Duty ve Guitar Hero oyunlarına ait. Liste hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.