PES serisi, Inter Milan ve AC Milan takımlarının lisansını kaybetti

PES serisi, Inter Milan ve AC Milan takımlarının lisansını kaybetti
Konami, lisans konusundaki eksikliği nedeniyle yıllardır eleştiri aldı ve rakibi FIFA karşısında beklenen yükselişi gösteremedi. Şirket şimdi de popüler futbol serisi PES için büyük lisanslarından ikisini kaybetti. Konami,...

Konami, lisans konusundaki eksikliği nedeniyle yıllardır eleştiri aldı ve rakibi FIFA karşısında beklenen yükselişi gösteremedi. Şirket şimdi de popüler futbol serisi PES için büyük lisanslarından ikisini kaybetti. Konami, İtalyan devleri Inter Milan ve AC Milan ile olan lisans anlaşmalarının PES serisinin gelecek oyunları için yenilenmeyeceğini paylaştı.

İtalyan kulüpleriyle olan lisansın kaybedilmesi PES serisinin gelecekteki sürümleri için büyük bir sorun olacak gibi görünüyor. Konami, eFootball PES 2020'yi satın alan oyuncuların değişiklikten etkilenmeyeceğini açıkladı. Ancak serinin bir sonraki oyununda Inter Milan ve AC Milan lisanssız olarak yer alacak.

Konami, PES serisi için yeni ortaklıklar kurmaya devam etmeyi planlıyor

eFootball PES 2020 Juventus

Japon geliştirici yaptığı açıklamada, kulüplere PES serisine olan desteklerinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi. Ayrıca mevcut ortaklıkları güçlendirmek ve mümkün olan en iyi eFootball deneyimini sağlamak için yeni ilişkiler geliştirmeye devam edeceğini vurguladı. Futbol oyununda şu anda İtalyan ligindeki en büyük takım Juventus ve iki dev kulübün ayrılığının ardından ligin geri kalan takımlarıyla olan ortaklığın akıbeti belli değil.

Serie A, Konami ile tüm kulüpler, armalar, oyuncular ve kitler için lisans anlaşması yapan en büyük lig konumundaydı. Ancak Inter Milan ve AC Milan'ın ardından bu durum değişecek. Maalesef PES hayranları lisans konusunda yine hayal kırıklığına uğrayacak gibi görünüyor.

Konami, eFootball PES 2020'ye EURO 2020 Şampiyonası'nı getirerek önemli bir hamle yaptı ve ertelenen turnuvaya dayalı yeni içeriklerin geleceğini duyurmuştu.