Horizon Zero Dawn PC sürümünün fiyatına fahiş zam geldi

Horizon Zero Dawn PC sürümünün fiyatına fahiş zam geldi
PS4'e özel Horizon Zero Dawn'ın PC'ye gelişi oyuncular arasında heyecan yarattı. Oyun, Steam ve Epic Games Store'da ön siparişe açılmasıyla birlikte büyük ilgi gördü ve en çok satan oyunlar arasına yerleşti. Ancak oyunun PC...

PS4'e özel Horizon Zero Dawn'ın PC'ye gelişi oyuncular arasında heyecan yarattı. Oyun, Steam ve Epic Games Store'da ön siparişe açılmasıyla birlikte büyük ilgi gördü ve en çok satan oyunlar arasına yerleşti. Ancak oyunun PC sürümünün satıldığı mağazalardan oyuncuları üzecek hamle geldi.

Horizon Zero Dawn Complete Edition geçtiğimiz hafta Steam'de 77 TL'den, Epic Games Store'da ise 79 TL'den satışa sunulmuştu. Oldukça uygun fiyatan satışa sunulan oyun, fiyatını çok geçmeden büyük oranda katladı. Horizon Zero Dawn'ın PC versiyonu artık her iki mağazada da 275 TL'ye satılıyor.

Horizon Zero Dawn PC versiyonuna yaklaşık %250 zam yapıldı

horizon zero dawn complete edition

Guerrilla'nın açık dünya macerası, Türkiye de dahil olmak üzere çeşitli artış gördü. İlk olarak ResetEra kullanıcıları, oyunun fiyatının Arjantin'de arttığını öne sürdü. Ardından zam diğer ülkelere de yayıldı. SteamDB verileri, birçok ülkede fiyatların artış gösterdiğini ortaya koyuyor.

Yeni fiyata göre Horizon Zero Dawn'ın PC sürümüne ülkemizde %250'den fazla zam geldi. Sony henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı. Şu anda oyunun satışa sunulduğu ilk fiyatın hatalı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Bazıları VPN kullanarak zam gelmeden oyunu satın almaya çalışsa da, VPN kullanımı Valve'ın Steam şart ve koşullarına aykırı ve yasakla sonuçlanabilir.

Horizon Zero Dawn, PC'ye özel geliştirmelerle geliyor

Horizon Zero Dawn 10 milyon satış rakamına ulaştı

Horizon Zero Dawn Complete Edition'ın PC versiyonu ultra geniş ekran desteği, limitsiz kare hızı, dinamik ortamlar, grafik özelleştirme ayarları, gelişmiş yansımalar ve genişletilmiş kontrol cihazı seçenekleri dahil olmak üzere çeşitli geliştirmeler ve iyileştirmelerle geliyor.

Horizon Zero Dawn Complete Edition, ön sipariş sürecinin ardından 7 Ağustos'ta oynanabilir olacak. Sony, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği PS5 etkinliği sırasında Aloy'un macerasına devam edeceği Horizon Forbidden West adlı oyunun PS5'e geleceğini duyurmuştu.