Final Fantasy VII Remake, 5 milyondan fazla kopya sattı

Final Fantasy VII Remake, 5 milyondan fazla kopya sattı
1997 klasiği Final Fantasy VII, remake versiyonuyla Nisan ayında PlayStation 4 oyuncularıyla buluştu. Oyun kısa süre içinde en çok satan PS4 oyunları arasında tırmanışa geçti. Final Fantasy VII Remake'in yükselişine devam ettiğini...

1997 klasiği Final Fantasy VII, remake versiyonuyla Nisan ayında PlayStation 4 oyuncularıyla buluştu. Oyun kısa süre içinde en çok satan PS4 oyunları arasında tırmanışa geçti. Final Fantasy VII Remake'in yükselişine devam ettiğini gösteren güncel satış rakamları açıklandı.

Square Enix, Final Fantasy VII Remake'in dijital ve fiziksel sürümlerinin dünya çapında 5 milyondan fazla kopya sattığı duyurdu. Oyun aynı zamanda dijital sürümlerde PlayStation platformunun şimdiye kadar en çok satan Square Enix oyunu oldu. Final Fantasy VII Remake Twitter hesabı, hayranlarına desteği için teşekkür etti.

Final Fantasy VII Remake, dijital satışlarda Square Enix'in yüzünü güldürdü

Final Fantasy 7 Remake

Japonya hesabından yapılan paylaşımda daha fazla detaya yer verildi. Final Fantasy VII Remake'in dünya çapında 2 milyon dijital satışa ulaşan ilk Square Enix PlayStation oyunu olduğunu belirtildi. Bu, Square Enix için kesinlikle çok iyi bir haber çünkü Final Fantasy şirketin en çok güvendiği markalarından biri.

Yenilenen sürüm, dünyanın dört bir yanındaki birçok oyuncunun deneyimlediği ilk JRPG oyunlarından biri olan 1997 yapımı PS1 oyunu Final Fantasy Fantasy VII'ye yeni bir yorum getiriyor. Yönetmen Tetsuya Nomura geçtiğimiz günlerde devam oyununu mümkün olan en kısa sürede piyasaya sürmek istediklerini açıklamıştı. Nomura ayrıca bir sonraki Final Fantasy VII Remake oyunu duyurulduğunda Square Enix'in gelecek planlarını netleştirebileceğine inandığını söyledi. Ayrıca bir sonraki oyunun final mi olacağını, yoksa üçüncü bir oyuna hazırlık mı olacağını bileceğimizi söyledi.

Final Fantasy VII Remake'i PlayStation 4'e özel yapan anlaşma Nisan 2021'de sona erecek. Ardından oyun PC platformuna da gelecek. Elbette Xbox versiyonunun gelmesi de muhtemel. Oyunun ikinci bölümünün piyasaya sürülmesi ve diğer platformlara açılması da satış rakamlarını büyük ölçüde yukarı çekecektir.