EA'in iptal edilen Simpsons parti oyunu E3'te tartışıldı

EA'in iptal edilen Simpsons parti oyunu E3'te tartışıldı
Electronic Arts, Mario Party tarzı bir Simpsons oyunu geliştirmeyi düşünüyordu, ancak bu fikir çok iddialıydı ve sonunda iptal edildi. Haberler dizinin yapımcıları Matt Selman ve J. Stewart Burns'ün katıldığı E3 2019 Coliseum...

Electronic Arts, Mario Party tarzı bir Simpsons oyunu geliştirmeyi düşünüyordu, ancak bu fikir çok iddialıydı ve sonunda iptal edildi. Haberler dizinin yapımcıları Matt Selman ve J. Stewart Burns'ün katıldığı E3 2019 Coliseum canlı yayınından geldi. Sunucu Aaron Bleyaert'in en sevdiği Simpsons oyununu sorması üzerine, Selman oyundan bahsetti.

Selman gülerek: "Üzerinde çalışmayı en çok sevdiğim oyun, daha ödemesini henüz aldığımız ve çıkmayan Simpsons parti oyunuydu. O zamanlar popüler bir tür olan Mario Party vardı, pek çok mini oyun... Kısaca o çoğunluğa katılmayı tartıştık" dedi.

Burns ise Simpsons parti oyununun yaklaşık 20 farklı parti oyununu kapsayacağını söyledi, ancak her birinin yaklaşık bir yıl süreceğini tahmin ediyordu ve mümkün değildi:

"20 yıl sürecek bir proje olacak gibi görünüyordu, çünkü bir yıl içinde yapılan parti oyunlarından birini bile alabileceğimizi sanmıyordum. Bu oyun çalışmayı en çok sevdiğim proje değildi. Devam etmeyeceğimizi duymak harikaydı. EA'in değil bizim suçumuzdu."

Burns, Simpsons parti oyununun iptal edilmesinin ardından yapım ekibinin Electronic Arts'a The Simpsons: Tapped Out adlı mobil oyunu borçlu olduğunu hissettiğini ekledi. Tapped Out çok popüler ve kazançlı bir oyun olmaya devam ediyor. 2013 yılında yayınlanan oyun 6 yıldan fazla süredir mobil oyun pazarında yer alıyor. Oyun yeni güncellemeler almaya devam ediyor ve en sonuncusu "Royale" olarak adlandırılıyor. Yeni içerik Fortnite tarzı battle royale oyunlarıyla alay ediyor.

İptal edilen Simpsons parti oyunu üzerinde hangi geliştiricinin çalıştığı belli değil. Ayrıca oyunun geliştirilme aşamasında mı, yoksa fikir aşamasında mı iptal edildiği de bilinmiyor. Ne olursa olsun bu tarz hikayeler ve fikirler yok olsalar bile açığa çıkmaları heyecan verici. Selman ayrıca canlı yayın sırasında oynanış tarzı o kadar da iyi olmasa da, özellikle 2007'deki The Simpsons Game'in anlatısından çok keyif aldığını da ekledi.

Mario Party Nintendo'nun platformunda büyük başarı yakaladı ve EA'in kendi parti oyununu yapma girişiminde bulunması şaşırtıcı değil. En son bölüm olan Super Mario Party Switch'in en başarılı oyunlarından biri oldu ve 6.4 milyondan fazla kopya sattı.