Dirt 5'in çıkış tarihi 1 hafta ertelendi

Dirt 5'in çıkış tarihi 1 hafta ertelendi
Codemasters, birkaç hafta önce Dirt 5'in çıkış tarihini açıklamıştı. Hatta oyunun farklı konumları, araç sınıfları, detaylı fotoğraf modu ve deneyimi geliştiren bazı önemli noktaları tanıtılmıştı. Ancak görünüşe...

Codemasters, birkaç hafta önce Dirt 5'in çıkış tarihini açıklamıştı. Hatta oyunun farklı konumları, araç sınıfları, detaylı fotoğraf modu ve deneyimi geliştiren bazı önemli noktaları tanıtılmıştı. Ancak görünüşe göre geliştirici, küçük bir engelle karşılaştı. DiRT 5'in çıkış tarihi kısa bir süre için ertelendi.

Dirt 5'in yeni çıkış tarihi 16 Ekim olarak duyurdu. Amplified Edition'ı satın alan oyuncular, 13 Ekim'de direksiyona geçmelerine olanak tanıyan üç günlük erken erişim elde edecekler. Codemasters gecikmenin sebebini açıklamadı. Daha önce 9 Ekim'de çıkması planlanan oyun sadece 1 hafta gecikecek ve düzeltilmesi gereken küçük hatalar ortaya çıkmış olabilir.

Dirt 5, gecikmeye rağmen yeni nesil konsollara gelecek

dirt 5, playstation 5

Geliştirici, Dirt'ün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu kısa gecikmenin yeni nesil planları üzerinde herhangi bir etkiye sahip olmayacağını duyurdu. Codemasters, yeni yarış oyununun PlayStation 5 ve Xbox Series X için 2020'nin sonlarına doğru geleceğini açıkladı. Dirt 5'i 16 Ekim'de satın alan konsol oyuncuları, yeni nesil sürümlere ücretsiz yükseltebilecekler.

Dirt 5'te klasik ralli araçlarından günümüzün performans otomobillerine kadar toplam 12 araç sınıfı olacak. Ayrıca, Asya'dan Latin Amerika'ya kadar dünyanın çeşitli bölgelerinden 10 yeni konum ve oyun içi off-road etkinlikleri sunulacak. Oyunda çok oyunculu ve yerel çok oyunculu modların olacağı da biliniyor. Uncharted serisinde Nathan Drake’i seslendiren Nolan North ve The Last of Us serisinde Joel'i seslendiren Troy Baker, Dirt 5'in kariyer modunu seslendirdi.

Codemasters, Dirt 5'in PlayStation 5 ve Xbox Series X'te 120 FPS'yi destekleyeceğini ortaya koymuştu. Popüler yarış serisinin yeni oyununun öne çıkan çeşitli özelliklerini tanıtan fragmanı buradan takip edebilirsiniz.