Death Stranding yeni oynanış görüntüleriyle sergilendi!

Death Stranding yeni oynanış görüntüleriyle sergilendi!
Gamescom 2019'da Death Stranding'i yeniden göreceğimizi biliyorduk ve Hideo Kojima sahnede merakla beklenen oyunundan yeni görüntüler sundu. Yeni oynanış videosu her şeyi daha anlaşılır hale getirmek yerine sanki daha da karmaşıklaştırdı....

Gamescom 2019'da Death Stranding'i yeniden göreceğimizi biliyorduk ve Hideo Kojima sahnede merakla beklenen oyunundan yeni görüntüler sundu. Yeni oynanış videosu her şeyi daha anlaşılır hale getirmek yerine sanki daha da karmaşıklaştırdı. Ama en ilginç olanı işemek için bir menü seçeneği olduğunu gördük.

Kojima kısa bir süre önce gördüğümüz iki Death Stranding karakterini tanıtarak başladı. Once Upon a Time in Hollywood filminden tanıdığımız Margaret Qualley'in oyunda Diğer Taraf'ta doğmuş bir bebeği var (Death Stranding'in öbür dünya kısmı) doğmuş bir bebeği var ve ikisi de farklı dünyalarda var olsa da Mama hala bir görünmez göbek bağıyla bebeğine bağlı. Aynı zamanda bebeği emzirmeyi taklit ederek hareketlerin görünmez diğer bebeğe yardım ettiğini söylüyor.

Ardından Guillermo Corti tarafından seslendirilen Guillermo del Toro'nun canlandırdığı Deadman karakteri ve Norman Reedus'un her Death Stranding videosunda gördüğümüz bebek öne çıkıyor. Burada Köprü Bebeklerinin anne karnından uzaklaştırıldığını ve rahim simüle eden ve onları sakinleştiren bir cihaza bağlanmaları gerektiğini öğreniyoruz. Ayrıca Sam (Norman Reedus)'un BT'leri veya dünyada dolaşan görünmez yaşam sonrası varlıkları görmelerini sağlaan yeni bilgiler de ortaya çıkıyor.

Kafanız yeterince karıştı mı? Hadi başa dönelim. İki karakter ortaya çıktıktan sonra Kojima, Death Stranding'in ilk kesilmemiş oynanışını gösterdi ve yedi dakikadan fazla süren video çok daha fazla soruyu beraberinde getirdi. Bu yıl Tokyo Game Show'da da gösterilecek olan video işeme mekaniğiyle başlıyor. Bir menü seçeneğini kullanarak Reedus'u rahatlatabiliyorsunuz. Sam kamerayı çevirmeye çalıştığında sürekli size arkasını dönüyor. İdrar sayacı tamamen boşaltıldıktan sonra yerden pırıl pırıl bir mantar çıkıyor. Kojima, burada daha fazla insanın işemesi durumunda mantarın sonradan iyi bir şeye dönüşebileceğini söyledi. Ayrıca idrarın silah olarak kullanıldığını onayladı ancak detaya girmedi. Daha fazla uzatmadan işte Death Stranding'in işeme mekaniğiyle başlayan oynanış videosu ve karakter tanıtımlarının tamamı:

Death Stranding oynanış gösteriminde Sam çevrede biraz dolaştıktan sonra yürüdükten sonra yanında Kojima'nın şirket logosu Ludens'in yer aldığı bir konteynere rastladı. İçeride Matthew Mercer tarafından seslendirilen Geoff Keighley'in dijital temsili vardı. Ludens Fan karakterinin oyundaki birçok gerçek dünya bağlantısından sadece biri olduğu söyleniyor. Keighley'in karakteriyle konuştuktan sonra Köprü Bebeğini ağlatan bir uçurumdan düşme sahnesi var ve DualShock 4'ün hareket kontrollerini kullanarak onu sakinleştirmek zorunda kalıyor.

Neler olup bittiğini hala tam olarak anlamasak da PS4'e özel Death Stranding'e 8 Kasım 2019'da kavuşacağız. Kojima'nın kafa karıştıran tanıtımlarının ardından olayı çözmek için oyuna dalmak zorunda kalacağız. Gamescom Açılış Gecesi Canlı Yayını'nın tamamını buradan izleyebilirsiniz.