Cyberpunk 2077'nin yakın dövüş sistemi iyileştiriliyor

Cyberpunk 2077'nin yakın dövüş sistemi iyileştiriliyor
CD Projekt RED, geçtiğimiz gün Cyberpunk 2077 için ikinci Night City Wire yayınını gerçekleştirdi. Geliştirici, etkinlikte yeni oyunun yaşam yolları ve silah sınıflarını tanıttı. Oyunun yakın dövüş mekanikleri hakkında...

CD Projekt RED, geçtiğimiz gün Cyberpunk 2077 için ikinci Night City Wire yayınını gerçekleştirdi. Geliştirici, etkinlikte yeni oyunun yaşam yolları ve silah sınıflarını tanıttı. Oyunun yakın dövüş mekanikleri hakkında bugüne kadar çok şey duymadık. Çünkü şu anda geliştirme ekibi, yakın dövüş sistemi üzerinde sıkı bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

City Wire yayınının ardından Oyun Tasarımcısı Pawel Kapala, VG247'ye verdiği röportajda yakın dövüş sistemini tartıştı. Geliştirici, Cyberpunk 2077'nin önizleme yapısındaki yakın dövüş mekaniklerinin tam olarak tatmin edici hissettirmediğini belirtti. Birinci şahıs nişancı oyunlarında yakın dövüşü modellemek genellikle zor olsa da, CD Projekt RED bu konuda iddialı görünüyor.

Cyberpunk 2077'nin yakın dövüş sisteminin geliştirilmeye ihtiyacı var

Cyberpunk 2077, yakın dövüş

Pawel Kapala, şu anda Cyberpunk 2077'nin yakın dövüş üzerinde çalıştığını ve deneyimi mükemmelleştirmek için çok zaman harcadıklarını belirtti. Ayrıca vuruşlar ve yakın dövüş mekaniklerinden aldıkları görsel geri bildirimlerden tam anlamıyla memnun olmadıklarını öne sürdü. Geliştiriciye göre ekip üzerinde hala çalışıyor ve yakın dövüşü eskisinden çok daha iyi bir hale getirdi.

Kapala, stüdyonun Cyberpunk 2077'de farklı bir türe kaydığını belirterek, "Birinci şahıs oyunlarındaki yakın dövüş, başlangıçtan itibaren son derece zor. Dolayısıyla temelde TPP oyunları yapmaya alışkın olduğumuz için bu kolay bir iş değildi. Aynı zamanda, birinci şahıs bakış açısıyla nasıl bir yakın dövüş sistemi yapacağınızı anlamak, gelişimimizin büyük bir parçasıydı. Üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077'deki yakın dövüş mekanikleri, Mantis Blades gibi vücuda entegre silahları, kılıçları ve siber yazılım değişikliklerini içeriyor. Oyunun silah sınıfları, son Night City Wire sırasında gösterildi. Bu kadar çeşitlilikle, yakın dövüşün daha fazla gelişime ihtiyaç duymasına şaşılmamalı. Ayrıca CD Projekt RED, yayın sırasında Cyberpunk 2077'nin yaşam yolları sistemini de detaylandırdı. Yayında paylaşılan görüntülere ve açıklanan içeriklere buradan ulaşabilirsiniz.

Cyberpunk 2077, 19 Kasım'da PlayStation 4, Xbox One ve PC platformları için piyasaya sürülecek. CD Projekt RED, oyuncuların PS5 ve Xbox Series X sürümlerine ücretsiz yükseltme yapabileceğini doğruladı.