Cyberpunk 2077'yi Ana Görevleri Tamamlamadan Bitirilebileceksiniz

Cyberpunk 2077'yi Ana Görevleri Tamamlamadan Bitirilebileceksiniz
CD Projekt RED'in RPG oyunları her zaman oyuncu seçimine odaklanır. Ama stüdyo, Cyberpunk 2077'de oyuncu seçimlerini daha etkin bir şekilde kullanıyor. Oyunda seçimler o kadar öne çıkacak ki, oyuncular ana hikaye görevlerini tamamlamadan...

CD Projekt RED'in RPG oyunları her zaman oyuncu seçimine odaklanır. Ama stüdyo, Cyberpunk 2077'de oyuncu seçimlerini daha etkin bir şekilde kullanıyor. Oyunda seçimler o kadar öne çıkacak ki, oyuncular ana hikaye görevlerini tamamlamadan oyunu bitirebilecek.

CDPR Baş Görev Tasarımcısı Pawel Sasko, Spider's Web ile yapılan röportaj sırasında; stüdyonun Cyberpunk 2077'yi The Witcher 3'ten öğrendiklerine dayanarak inşa etti. Sasko'ya göre Cyberpunk, yapısında merkezi şekilde var olan ve çeşitli yan hikayelerle tetiklenebilen bir ana hikaye barındırıyor. Yani oyunda sona ulaşmak, sadece ana görevlere bağlı değil.

Cyberpunk 2077, ana hikayeyi etkileyen yan hikayelere sahip

Cyberpunk 2077

CD Projekt ilk defa yan hikayeleri derinlemesine deniyor ve bunlar oyunun ana hikayesini değiştirecek. Hatta Cyberpunk 2077'yi bitirebilmenizi sağlayacak. Sasko, seçilen yaşam yolunun bulmacanın her parçasını etkilediğini belirtiyor. Yani oyuncular başlangıçta seçtikleri yaşam yolu ile farklı seçimler yaptıkları, farklı karakterlerle tanıştıkları ve onlarla farklı ilişkiler kurdukları tamamen farklı bir hikaye deneyimleyecekler. Bu hikaye de onları farklı sonlara götürecek.

Cyberpunk 2077'nin yaşam yolu sistemi, ana karakter V'nin birçok fragman ve oynanış videosunda görülen arkadaşı Jackie ile olan ilişkisini bile değiştirecek. Farklı yaşam yolları V'nin Jackie ile farklı koşullar altında tanışacağı anlamına geliyor. Sasko, "Bu, seçilen başlangıca göre farklı bir yerde doğmuş bir karakter olarak farklı bir hikayeniz olacağına ve bu nedenle hem Jackie'nin hikayesinin hem de onunla olan ilişkinizin farklı olacağına bir örnek." diyor.

Cyberpunk 2077 çok oyunculu

Sonuç olarak bazı görevler belirli yaşam yollarının kilit parçası olduğundan, tüm hikayeyi etkileyen bir kelebek etkisi yaratacak. Böylece, oyunun başında verilen bir karar, deneyimin her yönünü etkileyecek. Kıdemli Görev Tasarımcısı Philipp Weber'in daha önce bahsettiği gibi, bu çeşitlilik oyuna tekrar oynanabilirlik katacak.

CD Projekt RED kısa bir süre önce Cyberpunk 2077'nin çıkış tarihini erteledi. Bilim kurgu RPG oyunu, 19 Kasım'da PS4, PC ve Xbox One için gelecek.