Call of Duty: Modern Warfare'in "Tamam" ifadesi sessiz sedasız kaldırıldı

Call of Duty: Modern Warfare'in "Tamam" ifadesi sessiz sedasız kaldırıldı
Call of Duty: Modern Warfare ve Call of Duty: Warzone'da taktiksel olarak kullanmak için karakterinize el hareketleri atayabiliyorsunuz ve oyunlara yılın başlarında yapılan bir güncellemeyle "Tamam" anlamına gelen yeni bir el hareketi...

Call of Duty: Modern Warfare ve Call of Duty: Warzone'da taktiksel olarak kullanmak için karakterinize el hareketleri atayabiliyorsunuz ve oyunlara yılın başlarında yapılan bir güncellemeyle "Tamam" anlamına gelen yeni bir el hareketi gelmişti. Ancak oyundaki bu ifade, herhangi bir açıklama yapılmadan sessiz sedasız kaldırıldı.

Call of Duty: Modern Warfare ve battle royale oyunu Warzone'daki "Tamam" hareketinin sessiz sedasız kaldırıldığı ortaya çıktı. El hareketi, 30 Haziran'daki güncellemeden bu yana her iki Call of Duty oyununda da yer almıyor. Activision ve Infinity Ward değişikliğe dair henüz herhangi bir açıklama yapmasa da, ifadenin ırkçılığı çağrıştırması nedeniyle kaldırıldığı düşünülüyor.

Call of Duty oyunlarından kaldırılan el işareti:

Call of Duty Warzone, tamam işareti

Bu el hareketi, tarihsel olarak 17. yüzyıl İngiltere'sine kadar uzanıyor. Hareket karşınızdakini anladığınızı belirtmenin sessiz bir yöntemi olarak kullanılıyordu. Daha sonra 18. yüzyılda işaret "tamam" sözcüğünün basit şekilde gösterimi olarak anlam buldu. Dünyadaki diğer kültürler de onu çeşitli bağlamlarda kullanıyor. Ancak internette ortaya çıkan bir troll hareketi nedeniyle hareket kötü bir ün kazandı.

2017 yılında 4chan adlı sosyal medya sitesinde bir grup troll, "Tamam" el hareketinin, parmakların ve bileğin "WP" harflerine benzemesi nedeniyle beyazların üstünüğüne dair bir güç sembolü (White Power) olduğunu iddia etti. Hareket, sosyal medyada ve internette hızla yayılmasının ardından özellikle ırkçılar arasında hızla yayıldı.

Call of Duty oyunlarından kaldırılan hareketin yerini başka bir ifade aldı

Call of Duty Warzone, crush işareti

Genel olarak "tamam" hareketi, trolleri saymazsak dünya çapında olması gerektiği gibi kullanılıyor. Yine de Activision ve Infinity Ward işi sağlama alıp ifadeyi kaldırarak olası tartışmaları bitirmek istemiş olabilir. Yukarıda görebileceğiniz üzere "tamam" hareketinin yerini "Crush" ifadesi aldı.

"Tamam" ifadesi üzerindeki tartışmalar ilk kez yaşanmıyor. Blizzard'ın geçtiğimiz yılın Nisan ayında gerçekleşen Overwatch League arenasında bir taraftar, işareti kullanmasının ardından gelen şikayetler nedeniyle uyarılmış ve hareketin kullanılması yasaklanmıştı.