Microsoft, Xbox Series X/S'te performans sorunları olduğunu kabul etti

Microsoft, Xbox Series X/S'te performans sorunları olduğunu kabul etti
Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox Series X, kağıt üzerinde PlayStation 5'ten daha iyi özelliklere sahip. Ancak yeni nesil konsollar üzerinde yapılan testler, Assassin's Creed Valhalla ve Devil May Cry 5 gibi çoklu platform oyunların...

Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox Series X, kağıt üzerinde PlayStation 5'ten daha iyi özelliklere sahip. Ancak yeni nesil konsollar üzerinde yapılan testler, Assassin's Creed Valhalla ve Devil May Cry 5 gibi çoklu platform oyunların PS5'te daha iyi performans gösterdiğini ortaya koydu. Microsoft, sorunları doğrulayarak üzerinde çalışacaklarını söyledi.

Digital Foundry'den Richard Leadbetter ve John Linneman, Devil May Cry 5 üzerinde yapılan testlerde ya PS5'in potansiyelinin üzerine çıktığını ya da Xbox Series X'in bellek arabiriminin vadettiği performansa ulaşamadığını belirtti. İkili ayrıca Assassin's Creed Valhalla'nın Xbox Series X sürümünün yine beklenenin altında kaldığını ve PS5'in 60 FPS hedefine çok daha yakın olduğunu öne sürdü.

Microsoft, Xbox Series X/S'te performans sorunları olduğunu kabul etti

Xbox Series X ve Xbox Series S özellikleri

Microsoft, The Verge'e yaptığı bir açıklamada sorunu kabul etti ve geliştiricilerin yeni nesil konsolların yapabileceklerini henüz yeni keşfettiğini söyledi. Konsol üreticisi röportajda şu ifadelere yer verdi:

"Xbox Series X/S'te bazı optimize edilmiş oyunla ilgili performans sorunları olduğunun farkındayız. En iyi deneyimi sağlamak için sorunları belirlemek ve çözmek için ortaklarımızla aktif olarak çalışıyoruz. Yeni bir konsol nesline başlarken, ortaklarımız şimdi yeni nesil konsolların yapabileceklerini yüzeysel olarak inceliyorlar ve yeni platformumuzdan tam olarak nasıl yararlanacaklarını öğrenirken küçük hata düzeltmelerinin gelmesi bekleniyor. Gelecekte Xbox Series X/S'in yeteneklerini daha fazla keşfetmek için geliştiricilerle çalışmaya devam etmek istiyoruz."

The Verge'e göre Microsoft, geliştirici kitleri gönderme ve geliştiricilere destek sunma konusunda Sony'nin gerisinde kaldı. Her iki konsol da lansman sonrasında sorunların yoğun olarak keşfedildiği bir süreçten geçiyor. İlerleyen zamanlarda güncellemeler ve geliştiricilerin çabalarıyla sorunlar giderilecektir. PlayStation 5 hakkındaki tüm haber ve duyuruları buradan takip edebilirsiniz.