Analistler: Microsoft'un Xbox Series S hamlesi, PS5'e avantaj sağladı

Analistler: Microsoft'un Xbox Series S hamlesi, PS5'e avantaj sağladı
Microsoft, uygun fiyatlı yeni nesil konsolu Xbox Series S'yi resmi olarak tanıttı. Ancak şirket bu hamlesiyle yeni nesil konsol almak isteyen tüketicilere kafa karıştırıcı bir seçenek sundu. Pazar araştırma şirketi DFC'ye göre...

Microsoft, uygun fiyatlı yeni nesil konsolu Xbox Series S'yi resmi olarak tanıttı. Ancak şirket bu hamlesiyle yeni nesil konsol almak isteyen tüketicilere kafa karıştırıcı bir seçenek sundu. Pazar araştırma şirketi DFC'ye göre Microsoft, izlediği dijital strateji ile PS5 karşısında önemli bir adım attı. Diğer yandan Xbox Series S hamlesi, donanım satışları açısından avantajı Sony'ye çevirdi.

Microsoft her iki konsoluyla yeni nesil performans vadediyor ve abonelik tabanlı, dijital bir geleceğe odaklanıyor. Ancak DFC analistleri tarafından paylaşılan bir makalede, Microsoft'un Xbox Series S ile tüketicilerin yaşadığı kafa karışıklığını daha da artırdığı öne sürülüyor. DFC'ye göre yeniliğe açık olmayan geleneksel konsol kitlesi, 300 dolarlık düşük özellikli sisteme sıcak bakmıyor.

Xbox Series S, Series X ile verilen 'en güçlü konsol' mesajını geri plana attı

Xbox Series X ve Xbox Series S özellikleri

DFC Intelligence yeni konsol hakkında, "Fiyat performans oranını tahmin etmek zor. Microsoft, Xbox Series X'i şimdiye kadarki en güçlü sistem olarak öne sürüyordu ve birdenbire daha düşük fiyata özellikleri kısılmış bir seçenek ortaya çıktı." diyor. Microsoft'un için en büyük sorun, Xbox Series S çarpıcı bir fiyatla satışa sunulsa bile, oyuncu tabanının daha düşük özellikler sunan bir konsol almaya razı olmaması.

Analistler, Microsoft'un uzun vadeli dijital stratejiye odaklanmasının gelecek nesilde Sony ve PlayStation 5'e karşı büyük bir avantaj sağlayacağını ortaya koyuyor. Sony ve Microsoft'un artan bileşen fiyatları nedeniyle, yeni nesil konsolları başlangıçta sınırlı miktarlarda satışa sunması bekleniyor. Bu nedenle, her iki tarafın da donanım stoğunun bu yıl içinde kısa sürede tükenmesi bekleniyor.

DFC son olarak Microsoft'un bu yıl Series S ile kullanıcı tabanını potansiyel olarak genişletebileceğini, ancak Xbox Series X ile verdiği mesajı saptırdığı için beklenen ilgiye ulaşamayacağını öngörüyor. Şirket daha önce de PlayStation 5'in rakibine göre iki kat daha fazla satacağını tahmin etmişti.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Microsoft Xbox Game Pass gibi dijital fırsatlar ve uygun fiyatlı yeni nesil konsolu ile PS5 karşısında atılım yapabilecek mi? Yorumlarda fikirlerinizi belirtebilirsiniz.