Metal Gear Solid oyunlarının yenilenerek geri döneceği iddia edildi

Metal Gear Solid oyunlarının yenilenerek geri döneceği iddia edildi
Bluepoint, Shadow of the Colossus'u PS4 için yenilemişti. Stüdyo şu anda Demon's Souls'un PS5 versiyonu üzerinde çalışıyor. Oyunun duyurusu, diğer klasiklerin yakın gelecekte geri dönemeyeceğine işaret ediyordu. Ancak geliştiricinin...

Bluepoint, Shadow of the Colossus'u PS4 için yenilemişti. Stüdyo şu anda Demon's Souls'un PS5 versiyonu üzerinde çalışıyor. Oyunun duyurusu, diğer klasiklerin yakın gelecekte geri dönemeyeceğine işaret ediyordu. Ancak geliştiricinin Metal Gear Solid'in PS5 remake'i üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Ayrıca Metal Gear Solid 2, 3 ve 4'ün de HD remaster sürümleriyle geri döneceği konuşuluyor.

Ayrıca YouTuber RedGamingTech'in kaynaklarından aldığı bilgiye göre Metal Gear Solid'in PlayStation 5 için geliştirilen bir remake sürümü de gelecek. İddiaya göre oyun, konsolda PS5'e özel olacak, ancak çok gelişmiş bir yenileme yapılmayacak. Ayrıca Metal Gear Solid ve Metal Gear Solid 2: Substance'ın PC sürümleri Tayvan Dijital Oyun Derecelendirme Komitesi'nde ortaya çıktı.

Metal Gear Solid serisi modern donanımlar için yenilenebilir

Metal Gear Solid Dreams

Videoda Metal Gear Solid 2, 3 ve 4'ten de bahsediliyor ve sadece orijinal sürümlerin geliştirilmiş remaster kopyaları şeklinde gelecekleri belirtiliyor. Yapılan tanımlar, Mafia tamamen yeniden geliştirilen sürümü ve Mafia 2 ve 3'ün remaster sürümleri arasındaki farka benzer bir değişime işaret ediyor. RedGamingTech, oyunların geliştirme süreçlerinin hangi aşamada olduklarına dair kesin bir bilgi veremiyor.

Metal Gear Solid'in yenilenen PlayStation 5 sürümünün arkadakı geliştiricinin kim olduğu da henüz belli değil. Bu görev, Kojima Productions'a verilmiş olabilir mi? Şimdilik bir şey söylemek zor, ancak oyun konsolda PS5'e özel olacaksa, bu ihtimal imkansız değil. Videoda aynı kaynağın Bloodborne'un PS5 ve PC sürümünü de doğruladığı öne sürülüyor. Oyunun daha önce kesilmiş sahneleri de barındıran ek içeriklerle geleceği iddia ediliyor.

Tüm bunların yanı sıra Konami Collector's Series: Castlevania ve Contra için de bir PC derecelendirmesi ortaya çıktı. İlk olarak 2002'de PC için piyasaya sürülen koleksiyon, Contra ve Super C ile birlikte Castlevania, Castlevania 2: Simon's Quest ve Castlevania 3: Dracula's Curse oyunlarını içeriyor.

Konami ve Sony, Solid Snake'i orijinal oyunun PlayStation 5 versiyonuyla yeniden canlandırmayı planlıyor olabilir. Diğer oyunlar da modern donanımlara taşınabilir. Gelecek haber ve güncellemeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.