Metacritic, Kullanıcıların Oyun İncelemelerine 36 Saat Şartı Getirdi

Metacritic, Kullanıcıların Oyun İncelemelerine 36 Saat Şartı Getirdi
Naughty Dog'un PS4'e özel The Last of Us Part II, yılın en çok beklenen oyunlarından biriydi. Ellie'nin yeni macerası, Metacritic'te inceleme sitelerinden yüksek puanlar alsa da, kullanıcı incelemeleri oyunu olumsuz yorum bombardımanına...

Naughty Dog'un PS4'e özel The Last of Us Part II, yılın en çok beklenen oyunlarından biriydi. Ellie'nin yeni macerası, Metacritic'te inceleme sitelerinden yüksek puanlar alsa da, kullanıcı incelemeleri oyunu olumsuz yorum bombardımanına tuttu. Metacritic, bunun önüne geçmek için kullanıcı incelemelerine yeni bir şart getirdi.

Metacritic'te herhangi bir oyun için iki inceleme puanı gösteriliyor. Bunlardan ilki oyun sitelerinin yaptığı incelemelere, diğeri ise kullanıcılar tarafından siteye gönderilen incelemelere dayanıyor. Geçmişte kullanıcılar oyunlara çıkar çıkmaz puan verebiliyordu. Ancak artık kullanıcıların bir oyunu değerlendirebilmesi için 36 saat beklemesi gerekiyor.

Metacritic'te oyunu oynamadan yapılan incelemelerin önüne geçilecek

Metacritic, Ghost of Tsushima

Metacritic, açık bir şekilde hatalı olan kullanıcı incelemelerinin sayısını azaltmaya çalışmak için incelemelere 36 saatlik bir "bekleme süresi" uyguladığını doğruladı. Yukarıda gördüğünüz üzere Ghost of Tsushima, 17 Temmuz'da piyasaya sürüldü, ancak kullanıcı incelemelerine 18 Temmuz'a kadar izin verilmedi.

Sitenin bir sözcüsü Kotaku'ya yaptığı açıklamada, "Kısa bir süre önce, oyun bölümümüzdeki tüm kullanıcı incelemelerine, oyuncuların incelemelerini yazmadan önce bu oyunları oynadıklarından emin olmak için 36 saatlik bekleme süresi uyguladık. Kullanıcı incelemeleri için bu yeni bekleme süresi Metacritic'in Oyunlar bölümünde kullanıma sunuldu ve veri odaklı araştırmalara, eleştirmenlerin ve endüstri uzmanlarının incelemelerine dayanıyor." ifadelerine yer verdi.

The Last of Us Part II, Abby

Metacritic'teki bekleme süresi ne kadar etkili olur bilinmez ama yine de bazı oyuncuların ön yargılarını kırmak için önemli bir adım olabilir. Sonuçta bir kullanıcının lansmandan birkaç dakika sonra inceleme yazması adil değil ve oyunu oynamadığını kesin olarak ortaya koyuyor. The Last of Us Part II'nin olumsuz inceleme bombardımanından hoşnut olmayanlar, kullanıcıların oyunu gerçekten oynadığına dair bir doğrulama bulunmadığından şikayet ediyorlardı.

Metacritic, adil inceleme konusunu ele alan tek şirket değil. Geçtiğimiz yıl Steam, konu dışı eleştirileri kaldırarak, kullanıcı incelemeleri için benzer bir adım atmıştı.