MediEvil'ın PS4 Sürümünde Gizli PS1 Emülatörü Keşfedildi

MediEvil'ın PS4 Sürümünde Gizli PS1 Emülatörü Keşfedildi
PlayStation'ın sevilen klasiği MediEvil geçtiğimiz yıl remake versiyonuyla PS4 oyuncularıyla buluşmuştu. Mod yapımcıları, Sör Daniel Fortesque'in macerasını yeniden deneyimleme şansı veren oyundaki nostaljik bir sırrı keşfetti.MediEvil'ın...

PlayStation'ın sevilen klasiği MediEvil geçtiğimiz yıl remake versiyonuyla PS4 oyuncularıyla buluşmuştu. Mod yapımcıları, Sör Daniel Fortesque'in macerasını yeniden deneyimleme şansı veren oyundaki nostaljik bir sırrı keşfetti.

MediEvil'ın oyun dosyalarında gizlenmiş bir PS1 emülatörü bulundu. Oyunlar için yaptığı modlarla tanınan Lance McDonald emülatörün MediEvil'ın orijinal PS1 sürümünü çalıştırdığını paylaştı. Oyunun PS4 versiyonu, eğlenceli bir easter egg olarak orijinal PS1 oyununun kilidini açmanıza izin veriyor.

Orijinal MediEvil'in PS4'te çalıştırıldığı görüntüler:

MediEvil'da bulunan bu "resmi" emülatör, Sony tarafından klasik oyunların şimdiki nesil konsol teknolojisinde çalışmasını sağlamak için kullanılıyor. Peki oyunda kullanılan emülatör, PS4'te diğer PS1 oyunlarını oynayabileceğimiz anlamına mı geliyor? Ne yazık ki hayır.

McDonald'nın Twitter hesabından gösterdiği gibi, Silent Hill gibi diğer oyunlar MediEvil emülatörü üzerinden çalıştırılabiliyor. Oyun emülatör aracılığıyla PS4 Pro'da çalışsa da, oynanabilir seviyede olmadığı görülüyor. Mod yapımcısı, Syphon Filter'ın emülatörde 989 Studios logosunu atlayamadığını, Wild Arms'ın ana menüden ileri gidemediğini belirtiyor.

Silent Hill'ın emülatör ile PS4'te çalıştırıldığı görüntüler:

MediEvil'da bulunan emülatör, PS4'ün geriye dönük uyumluluk eksikliğini akıllara getiriyor. PlayStation 3, herhangi bir diski takarak oynayabileceğiniz yazılım emülatörüne sahipti. Ancak PS4'te böyle bir özellik yok ve Sony, bu nedenle oyuncular tarafından sıkça eleştirilmişti.

Konsol devi, PlayStation 5'in PS4 oyunlarına geriye dönük uyumluluk sunacağını açıklasa da, özelliğin ilerleyen zamanlarda daha eski oyunları kapsayıp kapsamayacağı bilinmiyor.