PSVR sanal gerçeklik pazarının %30 büyümesini sağladı

PSVR sanal gerçeklik pazarının %30 büyümesini sağladı
PSVR 2017 yılında yükselmek için zorlu bir mücadele vermesine rağmen 2018'de harika bir yıl geçirdi. İlk olarak PSVR satışları fiyat çeşitliliği ve fiyat düşüşleriyle piyasadaki sanal gerçeklik seçenekleri arasında uygun...

PSVR 2017 yılında yükselmek için zorlu bir mücadele vermesine rağmen 2018'de harika bir yıl geçirdi. İlk olarak PSVR satışları fiyat çeşitliliği ve fiyat düşüşleriyle piyasadaki sanal gerçeklik seçenekleri arasında uygun bir konuma yerleşti. SuperData blog paylaşımına göre, PSVR şaşırtıcı bir şekilde 3.6 milyar dolarlık gelire ulaştı. Bu rakam geçtiğimiz yıl öngörülen 500 milyon doların oldukça üzerinde.

Elde edilen büyük gelir aynı zamanda geçtiğimiz yıla göre VR pazarının %30 büyümesini sağladı ve PSVR tatil çeyreğinde 700.000'den fazla sattı. Satışlar diğer VR cihazlarına göre oldukça yüksek seviyede. PSVR'ın en yakın rakibi 555.000 civarında satılan Oculus Go Gold.

PSVR satış grafiği 2018

PSVR, 90 milyondan fazla satan PS4 konsolunun bulunduğu ekosistemin bir parçası olma avantajına da sahip. Yine de övgüyü hakeden bir başarı.

VR büyümeye devam ederken, araştırmacılar sanal gerçeklik pazarının 2022 yılına kadar 34.1 milyar dolar gelir elde edeceğini ve 2018'e göre %442'lik bir artış yaşanacağını tahmin ediyor. Oyunların da bu gelişime etkisi büyük. Son dönemde, Astro Bot Rescue Mission, Moss, Beat Saber, Farpoint ve Resident Evil 7 gibi oyuncuları teşvik eden göze çarpan PSVR oyunları görmeye devam ediyoruz.

PSVR hala başlangıç aşamasında ve teknoloji ilerleyişi açısından PS One ile karşılaştırılıyor. Gözlüğün zaman içinde gelişimi inanılmaz boyutlara varabilir, çünkü bugün gördüğümüz deneyimler bile oldukça etkileyici.

Bir bütün olarak VR açısından bakılırsa, analistler platformun oyunların geleceğinde büyük rol oynamaya devam edeceğine inanıyor. Bunu oyun dışı deneyimlerin sınırsız olanakları ve PSVR satışlarıyla birleştirdiğinizde VR'nin geleceği parlak görünüyor.