Sony'nin PSVR'a reklamları getirecek yeni patenti ortaya çıktı

Sony'nin PSVR'a reklamları getirecek yeni patenti ortaya çıktı
Sony, PlayStation 5 ile birlikte yeni nesil bir PlayStation VR gözlüğün gelmeyeceğini söylese de, sanal gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Kaydedilen yeni bir patent, şirketin PSVR'da reklam gösterilmesini sağlayacak...

Sony, PlayStation 5 ile birlikte yeni nesil bir PlayStation VR gözlüğün gelmeyeceğini söylese de, sanal gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Kaydedilen yeni bir patent, şirketin PSVR'da reklam gösterilmesini sağlayacak bir teknoloji üzerinde çalıştığına işaret ediyor.

Sony'nin 2018 yılında kaydedilen ve 25 Haziran'da yayınlanan patenti, reklamların sanal gerçekliğe nasıl entegre edilebileceğine dair örnek çizimler ortaya koyuyor. Reklamların görüş alanının kenarlarında, üst köşelerinde veya ekranın üst orta kısmında görüneceği anlaşılıyor.

Sony, reklamları PSVR'a taşımayı planlıyor

PSVR reklam

Patent açıklamasına göre, reklamların gösterilme şekli, kullanıcının PSVR ekranı içindeki konumuna ve görüş alanına bağlı olacak. Patent, reklamları "belirli bir içeriğin veya hizmetin tanıtılması için "ek içerik" olarak nitelendiriyor.

Metinde konsere giden bir izleyiciden örnek veriliyor. Yeni teknolojinin, kullanıcının neye odaklandığını tespit edip ardından ilgi alanına göre reklam içeriğini değiştirebildiği öne sürülüyor. Patentin PSVR'a uygulanacağı garanti olmasa da, ancak şirketin yeni reklam teknolojileri üzerinde çalıştığını gösteriyor. Bu nedenle, Sony'nin gelecekte sanal gerçeklik gözlüklerine reklam 'pop-up'ları getirebileceği söylenebilir.

Sony, PSVR reklamlarını hem sanal gerçeklik hem de artırılmış gerçeklik alanlarında yeni bir pazarlama tekniği olarak düşünüyor. Patent, şu anda VR ve AR'de ek içerik görüntülemek için etkili bir yöntem olmadığını ve bu teknolojinin sorunu çözmeyi amaçladığını belirtiyor.