Sony: Mağazalarda Görülen Oyun Alanlarının PS5 İle İlgisi Yok

Sony: Mağazalarda Görülen Oyun Alanlarının PS5 İle İlgisi Yok
Geçtiğimiz günlerde Iron Core adlı bir Twitter kullanıcısı, İngiltere'de perakende mağazalarına PS5 için oyun alanları yerleştirdiğini öne sürerek bir fotoğraf paylaşmıştı. Söylentilerin ortaya atılmasıyla birlikte Sony'den...

Geçtiğimiz günlerde Iron Core adlı bir Twitter kullanıcısı, İngiltere'de perakende mağazalarına PS5 için oyun alanları yerleştirdiğini öne sürerek bir fotoğraf paylaşmıştı. Söylentilerin ortaya atılmasıyla birlikte Sony'den açıklama geldi.

Bir PlayStation bir temsilcisi IGN'e yaptığı açıklamada, PlayStation 5 için yapıldığı iddia edilen oyun alanlarının aslında yeni nesil konsolla ilişkili olmadığını söyledi. Temsilci, oyun alanlarının ne için kurulmuş olabileceği hakkında konuşmayı reddetse de PS5 ile ilgili bir hazırlık olmadığını açık bir şekilde dile getirdi.

PS5 için kurulduğu öne sürülen oyun alanı:

PS5, oyun alanı, Sony

İngiltere'deki mağazada görüntülenen alanın PlayStation 5 için tasarlanmış olması mümkün. Oyun istasyonunun mavi-beyaz renk şeması, PS5 ve DualSense kontrol cihazıyla uyumlu görünüyor. Ayrıca konsolda oyun oynamak için tasarlandığı aşikar. Bir ihtimal, mağaza Sony'den bağımsız olarak böyle bir oyun alanı kurmuş olabilir.

Dünyanın koronavirüs salgınının etkisi altında olduğu düşünüldüğünde, Sony'nin perakende mağazalarında oyun istasyonları kurması tuhaf karşılanıyordu. Sonuçta insanların PS5'i görmek için toplanmaları, aynı koltukta oturup, aynı kontrol cihazını kullanmaları akıllıca bir fikir değil. Belki de pandeminin etkisini azaltmasıyla daha sonra kullanılmak üzere yerleştirilmiş de olabilirler.

PS5'in piyasaya sürülmesinin ardından oyuncuların yeni nesil konsolu deneyimlemesi için bu tarz alanlar dünya çapına yayılabilir. PlayStation 4 çıktığında da mağazalara benzer şekilde kiosklar kurulmuştu. Sony'nin iddiaları yalanlamasının ardından oyun alanlarının neden kurulduğu hakkında başka bir bilgi veya teori gelmedi.