Analistlere göre PS5, Xbox Series X'ten iki kat daha fazla satacak

Analistlere göre PS5, Xbox Series X'ten iki kat daha fazla satacak
PlayStation 5 ve Xbox Series X bu yılın sonlarına doğru gelecek. Yeni nesil konsollar özelliklerindeki ve tasarımlarındaki farkların yanı sıra oyun deneyiminde sunacakları yeniliklerle rekabeti yeni nesile taşıyacak. Ancak oyun...

PlayStation 5 ve Xbox Series X bu yılın sonlarına doğru gelecek. Yeni nesil konsollar özelliklerindeki ve tasarımlarındaki farkların yanı sıra oyun deneyiminde sunacakları yeniliklerle rekabeti yeni nesile taşıyacak. Ancak oyun endüstrisi araştırma şirketi DFC Intelligence'a göre PS5, Xbox Series X'ten büyük ölçüde yaklaşık iki kat daha fazla satacak.

DFC Intelligence analistleri, PS5 ve Xbox Series X'in satış rakamlarını 2024 yılına kadar analiz etti. Şirketin raporuna göre PlayStation 5, muhtemelen Sony'nin 100 milyondan fazla satan üçüncü konsolu olacak. Daha önce ortaya konulan raporlar da PS5'in yeni nesilde Microsoft'un konsolundan önde olacağına işaret ediyordu.

Tüketicilerin PlayStation'a olan ilgisi daha fazla

PS5 vs Xbox Series X satış analizi

DFC Intelligence, tüketicilerin marka tercihinin PlayStation tarafında çok güçlü olduğunu ve Xbox'ın bu algıyı değiştirmek için yapabileceği fazla bir şey olmadığını belirtiyor. Rapor ayrıca Sony'nin küresel çapta güçlü olduğunu, Microsoft'un ise yalnızca İngilizce konuşulan pazarlarda varlık gösterdiğini ve Japonya ile Avrupa'da çok fazla tercih edilmediğini öne sürüyor.

İki konsol arasındaki rekabette tahminler Xbox için iç açıcı görünmese de, Microsoft'un uzun vadede daha iyi bir stratejisi olabileceği belirtiliyor. Artık Xbox Game Pass yalnızca konsolun sınırlarını PC ve mobil cihazlara kadar genişletiyor. Bu da konsol devinin özellikle bulut oyun tarafında avantajlı olmasını sağlıyor. Yine de yukarıdaki tablo PS5'in rakibini ikiye katlayacağını öngörüyor.

PS5 vs Xbox Series X

Sony PS5 ile yeni nesilde de Microsoft'un önünde olacak gibi görünüyor. Zamanında geliştiricilerin tercih etmediği PS3 bile piyaysaya sürüldüğünde Xbox 360'tan daha fazla satmıştı. PS4 de şimdiki nesile 100 milyon barajını aşarak yoluna güçlü bir şekilde devam ediyor. Sony'nin platforma özel oyunlardaki başarısı bu tercihte önemli bir etken. Ancak Game Pass gibi hizmetler, gelecekte de Microsoft'u tatmin edecektir.

PS5'in ufukta görünmesiyle birlikte 2020 ilk çeyrekte PS4'ün satışları önemli ölçüde düştü. Oyun dünyası artık geleceğe odağını geleceğe kaydırmaya başladı.