Obsidian: PS5 ve Xbox Series X'te RAM en önemli bileşen

Obsidian: PS5 ve Xbox Series X'te RAM en önemli bileşen
PS5 ve Xbox Series X, yüksek grafik işleme kabiliyeti ve ultra hızlı SSD'lerle gelecek. Konsol devleri bugüne kadar bu özellikler üzerine sıkça konuştu. Ancak The Outer Worlds'ün geliştiricisi Obsidian Entertainment, yeni nesil konsollardaki...

PS5 ve Xbox Series X, yüksek grafik işleme kabiliyeti ve ultra hızlı SSD'lerle gelecek. Konsol devleri bugüne kadar bu özellikler üzerine sıkça konuştu. Ancak The Outer Worlds'ün geliştiricisi Obsidian Entertainment, yeni nesil konsollardaki en önemli gelişmenin RAM tarafında yaşandığını söylüyor.

Obsidian'ın Başkanı Feargus Urquhart, Games Industry ile yapılan bir röportajda RPG oyunları yaparken RAM'in diğer bileşenlerden daha çok öne çıktığını belirtti. Çünkü bellek tarafındaki gelişmeler, oyunlara NPC'ler ve ağaçlar gibi daha fazla içerik eklenebilmesini sağlıyor. Tüm teknolojik ilerlemeler genel olarak oyunlar için yararlı olsa da Urquhart, RPG'lerin tamamen karakterler, hikayeler ve dünya üzerine kurulu olduğuna ve RAM'in daha çok öne çıktığını düşünüyor.

PS5 ve Xbox Series X, oyunlara daha fazla içerik ekleyebilmeyi sağlıyor

The Outer Worlds çıkış tarihi

Urquhart yaptığı açıklamada, "Bizim işimiz insanları dünyalara dahil etmek ve teknoloji, dünyaları daha inandırıcı yapmamızı sağlıyor. Bana yeni nesil konsollar hakkında en önemli şeyin ne olduğu sorulduğunda; diğer bileşenlerin gölgesinde kalan 'RAM' olduğunu söylüyorum. Daha fazla RAM, daha fazla NPC, daha fazla ağaç anlamına gelir. Yaptığınız şeye göre tüm bu küçük şeylerin ötesine de geçebilirsiniz." şeklinde konuştu.

Obsidian başkanı, PS5 ve Xbox Series X'teki teknolojiyle daha fazlasının yapılabileceğini, ancak sonuç olarak oyunların her zaman karakterlere, hikayeye ve dünyanın değişkenliğine bağlı olduğunu söylüyor. Yani RAM aslında her oyun için önemli bir bileşen.

Urquhart, son olarak PS5 ve Xbox Series X'i satın alanların donanımdan tam olarak faydalanmak istemesini anlayışla karşılıyor. Bununla birlikte Obsidian Entertainment oyun yaparken her iki nesil arasında denge kurmaya çalışıyor ve gerçek deneyimde fark olmamasını istiyor. Geliştiricinin amacı, hangi platformda olursa olsun, aynı Obsidian deneyimini sunabilmek.