PS5, SSD teknolojisiyle geliştiricilerin yükünü hafifletecek

PS5, SSD teknolojisiyle geliştiricilerin yükünü hafifletecek
Sony, PlayStation 5'in oyunlar için devrim niteliğinde olacağını ve ultra hızlı SSD sayesinde gelişim sürecinde esneklik sunacağını öne sürüyor. The Last of Us Part II'nin yönetmeni ve Naughty Dog'un başkan yardımcısı Neil...

Sony, PlayStation 5'in oyunlar için devrim niteliğinde olacağını ve ultra hızlı SSD sayesinde gelişim sürecinde esneklik sunacağını öne sürüyor. The Last of Us Part II'nin yönetmeni ve Naughty Dog'un başkan yardımcısı Neil Druckmann'a göre PS5 tam olarak geliştiricilerin ihtiyaçlarına hitap ediyor.

Neil Druckmann, eski Nintendo patronu Reggie Fils-Aime'ın podcast'inde PS5'in geliştiricilere sunduğu ayrıcalıklar üzerine konuştu. Druckmann'a göre yeni nesil konsollara geçiş süreci kolay değil ancak yeni nesil donanım, geliştiricilere PS4'ün yaşam döngüsünün sonunda hissedilen kısıtlamaların ardından büyük bir rahatlık sunuyor. Ayrıca geliştiriciler, SSD sayesinde yükleme sürelerini azaltmak için ekstra çaba sarfetmiyor.

Geliştiriciler yeni nesil donanımla özgürlüğü hissedecek

The Last of Us Part II

Druckmann, Naughty Dog'un The Last of Us Part II'de yükleme sürelerini en aza indirmek için çok çalıştığını belirtti. Oyuncular farketmese de, sahne arkasındaki teknik ekip bunun üzerinde çok çalıştı. Ancak Druckmann, PS5'in SSD sürücüsü, geliştiricilerin üzerindeki yükü alacak.

Druckmann yeni nesil konsolun avantajlarına değinerek, "Her konsol neslinin sonunda kısıtlamaları hissedersiniz. Bellek, CPU ya da sabit sürücü hızını en verimli şekilde kullanmaya çalışırken karşınızda aşılamaz bir duvar varmış gibi geliyor. Yeni nesle geçiş iki ucu keskin bir kılıç gibi. Yeni donanım için yeni teknolojiler geliştirmelisiniz ve bu zorlu bir savaş olabilir. Ama öte yandan özgürlüğü hissediyorsunuz, 'Aman tanrım, tekrar nefes alabiliriz! Bu kısıtlamalardan kurtulabiliriz.' diyorsunuz. Heyecanlandığımız şeylerden biri de SSD ve sunduğu kesintisiz yükleme imkanı." şeklinde konuştu.

PS5, SSD'si ile geliştiricilere esneklik sağlayacak

the last of us part 2, ellie

Geliştirici oyunların sahne arkasında sanıldığından çok daha fazla iş olduğunu, ancak hızlı SSD'ler sayesinde işlerin daha hızlı ilerleyeceğini söylüyor. Ayrıca tasarımcılar oyun geliştirirken kısıtlanmayacaklar. PS5, hem geliştiriciler hem de oyuncular için daha büyük ve daha esnek oyun dünyalarının kapılarını açacak.

Druckmann, uzun yükleme ekranlarıyla gölgelenmeyen oyunlar için sorunsuz bir deneyim sağlamaya yönelik birçok ek çalışma olduğunu belirtti. Yani PS5, işleri geliştiriciler için daha kolay hale getirecek.