PS5'in kontrol cihazı Dualsense kanlı canlı görüntülendi

PS5'in kontrol cihazı Dualsense kanlı canlı görüntülendi
Sony, DualSense kontrol cihazının çeşitli açılardan fotoğraflarını paylaşsa da, bu görüntüler PS5'in oyun kolunun gerçek boyutunu saptamak için yeterli değildi. Dualsense, paylaşılan görsellerin çoğunda düz beyaz arka planlara...

Sony, DualSense kontrol cihazının çeşitli açılardan fotoğraflarını paylaşsa da, bu görüntüler PS5'in oyun kolunun gerçek boyutunu saptamak için yeterli değildi. Dualsense, paylaşılan görsellerin çoğunda düz beyaz arka planlara sahipti veya yine tam olarak boyutunu bilmediğimiz PS5'in yanındaydı.

DualSense'in yeni sızdırılan bir fotoğrafı, kontrol cihazının düşündüğümüzden daha büyük olabileceğini gösteriyor. Fabrikada çekildiği iddia edilen fotoğraf, ResetEra'da ortaya çıktı ve kullanıcılar gerçek olup olmadığını tartışıyor. Bazıları fotoğraftaki cihazın detaylı tasarlanmış bir Photoshop veya 3D yazıcıyla yapılmış bir maket olabileceğini öne sürüyor.

PS5'in kontrol cihazı Dualsense'e ait olduğu iddia edilen fotoğraf:

PS5, Dualsense kontrol cihazı

Eğer fotoğrafın gerçek olduğu varsayımı üzerinde durursak, görüntüde dikkate alınması gereken birkaç şey daha var. Bunlardan birincisi perspektif. Kontrol cihazı kameraya daha yakın olacak şekilde yukarı doğru açılı olarak tutuluyor. Bu da daha uzun ve daha büyük görünmesini sağlıyor. Diğer yandan kontrol cihazını tutan el de kameradan daha uzak ve kontrol cihazından daha küçük görünüyor. Kontrol cihazının altında kalan parmaklardan kimisi düz, kimisi cihazı kavrıyor gibi görünüyor ve bu da DualSense'in boyutunu saptamak için güvenilir bir perspektif sunmuyor.

İnsanların elleri çok çeşitli boyutlarda olabiliyor ve perspektif de göz önüne alınırsa; DualSense oyun kolunun büyüklüğünü anlamak için yeterli kanıtımız yok. Belki de fotoğrafı çeken kişi, sadece kontrol cihazının gerçek hayatta nasıl göründüğünü ortaya koymak istedi ve boyutlarını açıkça sergilemedi.

Dualshock 4 ve Dualsense'i kıyaslayan GIF

DualShock 4 ve DualSense kontrol cihazlarını tam ölçekli olarak karşılaştıran bir GIF, PS5 için yenilenen oyun kolunun gerçekten de hantal bir cihaz olduğunu gösteriyor. GIF, analog çubuklarını referans alıyor, ancak bunların boyutu ve mesafesi yeni nesilde değiştiyse çok da doğru bir ölçüm sunmayabilir.

Sony'den daha fazla görsel veya sahne üzerinde bir tanıtım gelene kadar Dualsense'in boyutunu net olarak bilemeyeceğiz. PS5 bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek ve bu sorunun cevabını öğrenmek için o zamana kadar beklemek zorunda da kalabiliriz.