DualSense, oyunlarda arazi ve hava koşulları arasındaki farkı hissettirecek

DualSense, oyunlarda arazi ve hava koşulları arasındaki farkı hissettirecek
Sony, PlayStation 5'in Dualsense adlı yeni nesil oyun kolunu tanıtmıştı. Dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikler gibi öne çıkan özelliklere sahip olan kontrol cihazının, oyun deneyimini daha etkileşimli hale getirmesi bekleniyor.PlayStation...

Sony, PlayStation 5'in Dualsense adlı yeni nesil oyun kolunu tanıtmıştı. Dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikler gibi öne çıkan özelliklere sahip olan kontrol cihazının, oyun deneyimini daha etkileşimli hale getirmesi bekleniyor.

PlayStation 5 etkinliğinde yeni nesil konsol için duyurulan Bugsnax'ın geliştiricilerinden Phil Tibitoski'ye göre DualSense'in dokunsal geri bildirim özelliği, oyuncuların farklı arazi ve hava koşulları arasındaki farkı hissetmelerini sağlayacak. IGN'e konuşan Tibitoski, önceki nesillerdeki titreşim özelliklerinin sürükleyici olmasına rağmen, dokunsal geri bildirimin bunu bir adım öteye taşıdığını aktardı.

DualSense, oyunlarda daha sürükleyici bir hissiyat verecek

bugsnax, ps5, dualsense

Bugsnax geliştiricisi, verdiği röportajda, "Titreşim işlevi, konsollarda, oyunları daha sürükleyici hale getirebilen güzel bir özellikti. Ancak DualSense'in dokunsal geri bildirimi kadar karmaşık ve hassas bir şey görmedim." şeklinde konuştu.

Tibitoski, DualSense'in birinci şahısta kamera açısında, farklı arazi koşullarında; suya girip çıkarken, çimde, kumda veya karda koşarken aradaki farkı hissettirdiğini belirtiyor. Ayrıca oyuncular, bir oyunda hava koşulları aktifse, fırtına tarzı farklı olaylarda sesin nereden geldiğini titreşim aracılığıyla algılayabilecek.

playstation 5, ps5, dualsense oyun kolu

Geliştiricinin yeni oyunu Bugsnax ayrıca uyarlanabilir tetikleri de kullanacak. Oyundaki tuzaklar farklı işlevlere sahip olacak ve tetik düğmelerinin sunacağı çeşitli gerginlik seviyeleri, onları kullandığınızı derinden hissettirecek. Ayrıca DualSense üzerindeki ışık, bir tuzaktan kaçarken tehlike altında olup olmadığınızı gösterecek.

Oyuncuların bir gazeteci olarak gizemli yaratıklarla dolu bir adaya davet edilecekleri Bugsnax, tek oyunculu bir macera sunacak. Oyun PS4, PS5 ve PC için 2020'nin son çeyreğinde piyasaya sürülecek.