PS4 Sistem Yazılımı 8.00 Betaya Güvenlik Odaklı Yeni Özellik

PS4 Sistem Yazılımı 8.00 Betaya Güvenlik Odaklı Yeni Özellik
Geçtiğimiz hafta PlayStation 4 sistem yazılımı güncellemesi 8.00 için beta davetiyelerinin gönderilmeye başladığını bildirmiştik. PS4 sistem yazılımının yeni sürümü grup ve mesajlaşma sistemindeki iyileştirmelerin yanı...

Geçtiğimiz hafta PlayStation 4 sistem yazılımı güncellemesi 8.00 için beta davetiyelerinin gönderilmeye başladığını bildirmiştik. PS4 sistem yazılımının yeni sürümü grup ve mesajlaşma sistemindeki iyileştirmelerin yanı sıra bazı hataları düzeltmeyi amaçlıyor.

PS4 sistem yazılımı güncellemesi 8.00'ın betasına katılan kullanıcılar, üçüncü parti kimlik doğrulama uygulamaları aracılığıyla iki adımlı doğrulama desteğinin geldiğini fark ettiler. Güvenlik odaklı yeni özellik kullanıcı hesapları için oldukça önemli bir adım ve kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

PS4'e uygulamalar aracılığıyla iki adımlı kimlik doğrulama geliyor

PS4 2 adımlı kimlik doğrulama

PS4 sistem yazılımı güncellemesi 8.00 Beta'ya dahil edilen iki adımlı kimlik doğrulama özelliğinin resmi açıklaması şu şekilde:

"Kimlik doğrulama uygulamaları kullanılarak iki adımlı doğrulama artık kullanılabiliyor. PS4'ünüzde oturum açma kimliğinizi ve şifrenizi girdikten sonra, uygulama erişimine izin vererek oturum açma işlemini tamamlayabileceksiniz. Kimlik doğrulama uygulamalarını App Store veya Google Play'den indirebilirsiniz. Tüm kimlik doğrulama uygulamalarının destekleneceğini garanti etmiyoruz."

İki adımlı kimlik doğrulama, şifreniz ele geçirilse bile hesabınızın kötü amaçlı kişilerce kullanılmasını engelliyor. Mobil cihazlarınızdaki kimlik doğrulama uygulamaları, hesabınızın şifresine ek olarak uygulama üzerinden onay istiyor ve böylece şifrelerinizi ele geçirilmesi nedeniyle ortaya çıkabilecek ihlallerin önüne geçiliyor. Bu şekilde PSN hesabınızı daha güvenli şekilde kullanabileceksiniz.

PS4 sistem yazılımı güncellemesi 8.00 ile gelen diğer tüm yeniliklere buradan göz atabilirsiniz. Yeni sürüm çok büyük yenilikler getirmese de, var olan özellikleri daha işlevsel ve kullanışlı hale getirmeyi amaçlıyor.