Sony'den PS1, PS2 ve PS3 oyunları için geriye dönük uyumluluk patenti

Sony'den PS1, PS2 ve PS3 oyunları için geriye dönük uyumluluk patenti
Oyuncuların PS4'te sıkça eleştirdiği ve PS5'te görmek istediği özelliklerin başında geriye dönük uyumluluk geliyor. Sony, daha önce yeni nesil konsolunun sadece PS4 oyunları için geriye dönük uyumlu olacağını açıklamıştı....

Oyuncuların PS4'te sıkça eleştirdiği ve PS5'te görmek istediği özelliklerin başında geriye dönük uyumluluk geliyor. Sony, daha önce yeni nesil konsolunun sadece PS4 oyunları için geriye dönük uyumlu olacağını açıklamıştı. Ancak ortaya çıkan bir patent, özelliğin daha eski konsollara da genişletilebileceğini ortaya koyuyor.

Renka_schedule adlı Twitter kullanıcısının paylaştığı patent; PS1, PS2 ve PS3 gibi eski oyun konsollarında oynanabilen çok sayıda oyunun bulut oyun kütüphanesi aracılığıyla saklanabileceğini ve kullanılabileceğini öne sürüyor. Patent, bu oyunların eski nesil oyun konsollarının işletim sistemini emülatör aracılığıyla bir sanal makinede çalıştırılabileceğini belirtiyor.

PS5, önceki nesil tüm PlayStation konsollarına geriye dönük uyumluluk sağlayabilir

Patente ek olarak paylaşılan bir görsel; PS1, PS2 ve PS3 oyunlarının ayrı ekranlarda çalıştırıldığı çizimleri gösteriyor. Sistemin ne şekilde işleyeceği veya mevcut PlayStation Now hizmetine bağlı olup olmayacağı açık değil. Sanal işletim sistemi çözümü, patent belgelerinde belirtilmese de, geriye dönük uyumluluk teknolojisini yeni nesil donanıma entegre etmek için yeni bir yol sunabilir.

Patenti sızdıran kaynak, PS5 kullanıcılarının mini oyunlar kaydedip oluşturabileceklerini ve bulut aracılığıyla arkadaşlarıyla paylaşabileceklerini gösteren başka bir patente de dikkat çekiyor. Bu özellik PS5'in yeni DualSense kontrol cihazının Create (Oluştur) düğmesiyle ilişkili olabilir. Daha önceki Sony patentleri, kullanıcıların oyunlardan oynanabilir bölümleri kaydetmelerini ve bunları paylaşmalarını sağlayan "sahne etiketleme" özelliğinden bahsediyordu.

Elbette patentlerin PS5 için kesin olarak hayata geçirilebileceğini söylemek mümkün değil. Ancak Sony'nin teknolojiyi araştırdığı ve kullanmayı düşündüğü anlamına geliyor. Şirketten henüz patentlerle ilgili doğrulama gelmedi.