Kena: Bridge of Spirits'in çıkış tarihi ertelendi

Kena: Bridge of Spirits'in çıkış tarihi ertelendi
Kena: Bridge of Spirits, bu yaz PlayStation 5 için tanıtılan ilgi çekici oyunlardan biriydi. Oyunun yeni nesil konsolların lansman döneminde piyasaya sürülmesi planlanıyordu. Ancak projeyi bitirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyan...

Kena: Bridge of Spirits, bu yaz PlayStation 5 için tanıtılan ilgi çekici oyunlardan biriydi. Oyunun yeni nesil konsolların lansman döneminde piyasaya sürülmesi planlanıyordu. Ancak projeyi bitirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyan geliştirici Ember Lab, aksiyon macera oyununu ertelemeye karar verdi.

Ember Lab, oyunun Twitter hesabından yaptığı duyuruda zor bir karar verdiklerini belirterek, Kena: Bridge of Spirits'in 2021'in ilk çeyreğine ertelendiğini duyurdu. Geliştirici net bir tarih vermedi. Yayınlanan mesajda oyunun geliştirme sürecindeki birçok zorluk ve stüdyonun koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan çalışma modeline geçişi projenin hızını yavaşlattı.

Kena: Bridge of Spirits daha eksiksiz bir deneyim için gecikecek

Kena: Bridge of Spirits

Ember Lab alınan kararın hem oyun hem de ekibin iyiliği için en iyisi olduğunu belirtiyor. Elde edilen ek süre, geliştiricilerin deneyimi eksiksiz şekilde daha ileri taşımasına ve yeni nesil oyun vizyonunu tam olarak sunmasına olanak tanıyacak. Gecikmeler oyuncular için hayal kırıklığı yaratsa da, genellikle daha iyi bir iş ortaya konulmasını sağlıyor.

Kena: Bridge of Spirits, adını oyunun ana kahramanı Kena'dan alıyor. Kahramanımız Ruhani Rehber olarak terk edilmiş bir köyün yakınında kutsal bir dağ tapınağını aramaya koyuluyor. Ancak bu unutulmuş topraklar, keşfedilecek başka sırları da barındırıyor. Devasa ormanlarla kaplı büyüleyici dünya, çok sevimli ve siyah renkli yaratıklar olan Rot'lar dahil olmak üzere birçok gezgin ruha ev sahipliği yapıyor.

Kena: Bridge of Spirits, PS5

Ember Lab oyunun PlayStation 5'teki etkileyici yükleme sürelerinden de bahsetti. Stüdyonun COO'su Josh Grier'e göre PS5 kullanıcılarının ana menü ekranından oyunu başlatması yaklaşık iki saniye sürecek. Ayrıca Rot'lar yeni nesil konsolun gücünü ortaya koyacak. PS5'te tek seferde 100 kadar Rot ekranda görünürken PS4'te bu sayı daha aza indirilecek, ancak bunun oyun üzerinde hiçbir etkisi olmayacak. Ayrıca DualSense kontrol cihazı deneyimi daha sürükleyici hale getirecek.

Kena: Bridge of Spirits, 2021'in ilk çeyreğinde PS4, PS5 ve PC (Epic Games Store) için gelecek. Oyunun günümüzdeki diğer AAA yapımlar gibi 60 dolardan fiyatlandırılmayacağı açıklandı. Hikaye tabanlı macera, daha uygun fiyatlı olarak piyasaya sürülecek.