YouTube kötü içerik üreticilerini ve yayıncıları uyarıyor!

YouTube kötü içerik üreticilerini ve yayıncıları uyarıyor!
Twitch ile girdiği amansız rekabete rağmen YouTube, oyun içeriği ve yayıncılık için popüler bir platform olmayı sürdürüyor. Son dönemdeki tartışmaların ardından ortaya çıkan sonuç, ayırt etmeksizin çok sayıda kanalın...

Twitch ile girdiği amansız rekabete rağmen YouTube, oyun içeriği ve yayıncılık için popüler bir platform olmayı sürdürüyor. Son dönemdeki tartışmaların ardından ortaya çıkan sonuç, ayırt etmeksizin çok sayıda kanalın gelir kaybetmesine neden oluyor.

Kısa bir süre önce yayınlanan blog yazısında YouTube CEO'su Susan Wojcicki, birkaç büyük topluluğun eylemlerinin olumsuz etkilerini kabul etti ve "kötü" davranışlarda bulunanlara karşı harekete geçme sözü verdi. Platformun şu anda topluluğa "ciddi zarar" verenlerin sonunu getirecek politikalar oluşturma üzerine çalıştığı söyleniyor.

Wojcicki durumu: "Bu örnekler nadir olsa da, diğer içerik üreticilerinin itibarına ve gelirine zarar verebilirler. Bu nedenle uygun karşılık verebilecek politikalarımız olduğundan emin olmak istiyoruz." şeklinde açıklıyor. Şirket 2018 yılında topluluk temizliğine odaklanmayı planlıyor.

YouTube hedeflediği politikalarını şekillendirmeye yardımcı olmak için uzman görüşlerini, topluluk geri bildirimlerini ve tavsiyeleri değerlendiriyor.