Yeni Zelanda Eşya Kutularının kumar olmadığına karar verdi

Yeni Zelanda Eşya Kutularının kumar olmadığına karar verdi
Video oyunlarındaki eşya kutuları, Yeni Zelanda'daki yasal kumar tanımına uymuyor. Yeni Zelanda İçişleri Bakanlığı Kumar Uygunluk Ofisi,Gamasutraile yaptığı konuşmada "Bakanlık, eşya kutularının, kumarın yasal tanımını...

Video oyunlarındaki eşya kutuları, Yeni Zelanda'daki yasal kumar tanımına uymuyor. Yeni Zelanda İçişleri Bakanlığı Kumar Uygunluk Ofisi,

Gamasutra

ile yaptığı konuşmada "Bakanlık, eşya kutularının, kumarın yasal tanımını karşılamadığı görüşündedir" açıklamasını yaptı.

Yeni Zelanda, eşya kutuları konusundaki tartışmalar için en son düzenleyici kurum. Devlet görevlileri, oyun geliştiricileri ve tüm dünyadan oyuncular, eşya kutularının kumar oynamakla olası paralelliklerini inceliyorlar. Eğer eşya kutuları resmi olarak kumar sınıfına girerse, hükümetin düzenlemesini gerektirecek.

Yasalardaki kumar tanımına uymuyor

DIA'da lisans uyum yöneticisi olan Trish Millward'a göre, ofisi uluslararası tartışmaları yakından takip ediyor. Ancak, eşya kutularının 2003'te yürürlüğe giren Kumar Yasası uyarınca, kumarın yasal tanımını karşıladığını düşünmüyorlar. Ayrıca Yeni Zelandalıların yurtdışı sağlayıcılarla çevrimiçi kumar oynamalarının yasadışı olmadığını da belirtti.

Hükümeti ise süreci bekleyip görme yaklaşımında ve bu tutum, oyun stüdyoları için karmaşık yasal ve hukuki sürecin sinyallerini veriyor.

[yaziici id="2673"]