Yeni BioShock oyunundan bazı detaylar, iş ilanında ortaya çıktı

Yeni BioShock oyunundan bazı detaylar, iş ilanında ortaya çıktı
2K Games, yıllar süren sessizliğin ardından geçtiğimiz yılın sonlarına doğru BioShock'un geleceği için planlarını açıkladı. Yayını sevilen seriyi yeniden canlandırmak için Cloud Chamber stüdyosunu açtı. Projeyle ilgili...

2K Games, yıllar süren sessizliğin ardından geçtiğimiz yılın sonlarına doğru BioShock'un geleceği için planlarını açıkladı. Yayını sevilen seriyi yeniden canlandırmak için Cloud Chamber stüdyosunu açtı. Projeyle ilgili ayrıntılar şu anda bilinmiyor ancak ortaya çıkan yeni bir iş ilanı, stüdyonun seride izleyebileceği yönü gösteriyor.

Cloud Chamber tarafından verilen ilan BioShock için yeni bir dünyaya işaret ediyor. Örneğin Kıdemli Sinematik Animatör pozisyonu için verilen ilanda, "Yeni ve fantastik bir dünyaya hayat vermemize yardım etmenizi istiyoruz." ifadesi yer alıyor. Kıdemli Oynanış/Yapay Zeka Animatörü ve Baş Çevre Modelleyicisi görevleri için de benzer tanımlar yapılmış.

Yeni BioShock oyunu seriyi farklı bir dünyayla baştan başlatabilir

BioShock Infinite

Görünüşe göre yeni BioShock oyunu, Rapture şehrinde geçmeyecek ve bu nedenle serinin yeniden başlatılması zor görünüyor. Ancak ekip, seriyi tamamen farklı bir dünya ile tekrar uyarlamak da isteyebilir. Bazı seriler dokuyu bozmayan bir devam oyunu ile yeniden başlatılabiliyor. Yani daha farklı bir dünyada aynı karakterleri tekrar görebiliriz.

Bir sonraki BioShock, hikaye odaklı bir deneyim olacak. Geliştirme aşamasında olan oyun yakın zamanda çıkmayacak ve bu yüzden sadece yeni nesil platformlara geleceğini varsayabiliriz. Oyun aynı zamanda etkileşimli bir dünyada geçecek ve oyunculara yine birinci şahıs nişancı deneyimi sunacak. Aynı zamanda çeşitli oyun tarzlarına ve karşılaşmalara sahip olacak.

Geliştirme ekibine göre oyun, Unreal Engine 4 motoruyla geliştiriliyor. Hikayede sinematik bölümler etkin rol oynayacak ve oyunculara her adımında çeşitlilik sunan, "yaşayan" bir dünya sunulacak. Stüdyo, sinematikler için Kıdemli Sinematik Sanatçısı arıyor ve ekipte BioShock serisinde tecrübeye sahip isimlerin yer aldığı belirtiliyor.

Yeni BioShock oyunu şu anda gelişiminin erken aşamasında ve hakkında bilinmeyen çok şey var. Serinin yeni fantastik dünyasından detayları öğrenmek için muhtemelen uzunca bir süre daha bekleyeceğiz.