Xbox Oyun İçin Sesli İletişim İçin Yeni Raporlama Sistemi Getiriyor

Xbox Oyun İçin Sesli İletişim İçin Yeni Raporlama Sistemi Getiriyor
Xbox oyun içi sesli iletişimde kötü konuşmaların önüne geçmek istiyor.

Xbox bugün, kullanıcıların oyun içinde aldıkları uygunsuz sesli sohbetleri bildirmeleri için yeni bir güvenlik özelliğini test ettiğini duyurdu. Spesifik olarak, oyuncular en son etkileşimin görüntülerini 60 saniyeye kadar kaydedebilir ve ardından bunu güvenlik ekibine gönderebilir. Bu özellik, belirli Xbox Insider seviyeleri için bugün kullanıma sunuluyor.

xbox-oyun-ici-sesli-iletisim-icin-yeni-raporlama-sistemi-getiriyor-1.jpg

Xbox oyun içi sesli iletişime önem veriyor

Oyuncular, raporlarına ekleyebilecekleri uygunsuz mesajı aldıklarında 60 saniyelik reaktif kaydı başlatabilirler. Xbox'a göre, oyuncuların minimum etkiyle oyunlarına geri dönebilmeleri için hızlı ve kolay yapılacak şekilde tasarlandı. Bu özellik, Xbox Series X/S ve Xbox One'da ve Xbox 360 dönemi oyunları dahil çok oyunculu oyunları destekleyen binlerce oyunda mevcuttur.

xbox-oyun-ici-sesli-iletisim-icin-yeni-raporlama-sistemi-getiriyor-2.jpg

Xbox'ın oyuncu hizmetlerinden sorumlu CVP'si Dave McCarthy, bir Xbox Wire gönderisinde şunları söyledi: "Oyuncular Xbox'a arkadaşlıklar kurmak, rekabetçi olmak ve inanılmaz oyunları deneyimlemek için geliyorlar ve etkileşimlerin nefret veya tacizden arınmış olması için adil davranılmasını bekliyorlar... . Güvenlik yeniliğimizdeki bir sonraki önemli adıma baktığımızda, ekibimiz oyun içi sohbeti hedef aldı çünkü burası genellikle oyuncuların arkadaş ağları dışındaki oyuncularla etkileşim kurmak için en yüksek fırsata sahip olduğu yer." dedi.