Xbox, Halo'yu PlayStation 4'e getirmek istemiş

Xbox, Halo'yu PlayStation 4'e getirmek istemiş
Ortaya atılan yeni bir bilgiye göre; Microsoft bir zamanlar Halo: The Master Chief Collection'ı PS4'e getirmeyi düşünüyordu ve hala böyle bir isteği olabilir.Sacred Symbols: A PlayStation Podcast'in son bölümünde eski IGN PlayStation...

Ortaya atılan yeni bir bilgiye göre; Microsoft bir zamanlar Halo: The Master Chief Collection'ı PS4'e getirmeyi düşünüyordu ve hala böyle bir isteği olabilir.

Sacred Symbols: A PlayStation Podcast'in son bölümünde eski IGN PlayStation muhabiri Colin Moriarty; Microsoft'un Halo: The Master Chief Collection'ı birkaç yıl önce PS4'e getirmek istiyordu. Şirketin hala böyle bir isteği var mı belli değil, ancak hala istekli olduklarını varsayabiliriz.

Moriarty, yayındaki diğer sunucu Chris Ray Gunn ile konuşurken: "The Master Chief Collection PS4 için konuşuluyordu. Güvenilir bir kaynaktan öğrendim." dedi.

Sunucu ayrıca önümüzdeki birkaç yıl içinde Xbox oyunlarının PS5'e geleceğini görürse şaşırmayacağını, Xbox markası yok olmasa da sonunda oyunlarını tüm platformlara getireceğini belirtti. Birkaç yıl öncesi için cesur bir hamle olurdu. Artık Microsoft'un oyunların geleceğinin donanımda değil, yazılım ve hizmette olduğuna inandığı açık. Tabii ki Halo'nun taşınması PlayStation karşısında Xbox'ın satışlarına darbe vurabilir. Ancak donanım satışlarından kaybedilen para, yazılım satışlarından kolayca telafi edilebilir.

Öncelikle bu bilgilerin resmi açıklama olmadığını hatırlatalım. Yine de Moriarty geçmişte, özellikle de IGN'de geçirdiği yıllarda güvenilir bir kaynak olduğunu kanıtladı.

Microsoft'un hala Halo'yu PlayStation konsollarına getirmekle ilgilenip ilgilenmediğini bilmiyoruz. En azından bu tartışmalardan Xbox ile PlayStation arasında etkileşim olduğu anlaşılıyor. Konsolların üreticileri Sony ve Microsoft artık bulut oyun çözümleri için birlikte çalışıyor ve Sony son yıllarda çapraz oyun konusunda çok daha ılımlı.

Xbox sevilen serisi Halo'yu PlayStation'ın platformuna taşıyabilir mi dersiniz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.