Xbox Game Pass ve Xbox Series X Fiyat Artışı Alıyor

Xbox Game Pass ve Xbox Series X Fiyat Artışı Alıyor
Microsoft'un yıldız hizmetine abone olmak istiyorsanız Game Pass için daha fazla para harcamanız gerekiyor.

Xbox Game Pass'in fiyatı tüm pazarlarda 1 ABD Doları artarken, Xbox Series X'in maliyeti de bu Ağustos itibarıyla ABD, Japonya, Şili, Brezilya ve Kolombiya dışındaki tüm bölgelerde fiyat artışı yaşıyor. Bu haber, bu hafta başlarında fiyat artışını bildiren The Verge'den geliyor. Game Pass için fiyat artışı, hem hizmetin temel sürümünü hem de Game Pass Ultimate'ı etkileyecektir.

xbox-game-pass-ve-xbox-series-x-fiyat-artisi-aliyor-1.jpg

Xbox Game Pass Ultimate ücreti tüm dünyada artıyor

The Verge'e konuşan Xbox iletişim başkanı Kari Perez, Xbox Series X'in artan fiyatı hakkında şunları söyledi: "Uzun yıllardır konsol fiyatlarımızı sabit tuttuk ve fiyatları her konsoldaki rekabet koşullarını yansıtacak şekilde ayarladık." Sonuç olarak, Xbox Series X İngiltere'de 479,99 Sterlin, Avrupa'da 549,99 Avro, Kanada'da 649,99 Dolar ve Avustralya'da 799,99 Dolar oluyor.

xbox-game-pass-ve-xbox-series-x-fiyat-artisi-aliyor-2.jpeg

Bu haber, hem şirketlerin hem de bireylerin her alanda artan mali maliyetlerin farkında olduğu dünya çapındaki bir durgunluğun ortasında geldi. Bu yılın başında Microsoft, bu artan mali baskıları dizginlemek amacıyla 10.000 çalışanını işten çıkardı. Bununla birlikte, sonraki aylarda yalnızca teknoloji sektöründeki işten çıkarmalarda artış ve sektör genelinde maliyet kısma görüldü. İster Game Pass aboneliğinde küçük bir artış görecek olan ortalama bir Xbox sahibi olun, ister biraz para biriktirmek için Ağustos'tan önce bir Xbox Series X satın almak için ani bir baskı hisseden biri olun, bu zorlu bir noktadır.

İlgili Haberler