Xbox Game Pass Hiti Vampire Survivors Önümüzdeki Ay Ciddi Performans Artışı Alıyor

Xbox Game Pass Hiti Vampire Survivors Önümüzdeki Ay Ciddi Performans Artışı Alıyor
Xbox Game Pass bünyesinde yer alan hit oyun Vampire Survivors yeni bir motora geçeceğini duyurdu.

Uzun zamandır beklenen Vampire Survivors motor yükseltmesi geliyor! Geliştirici Poncle nihayet oyunun 17 Ağustos'ta tamamen yeni motora geçeceğini duyurdu. Oyun şu anda Phaser'da çalışıyor, ancak ekip oyunu Unity'ye taşımak için çalışıyor. Geliştirme tarafında, Unity'ye geçmenin ana yararı, platformlar arası geliştirmeyi basitleştirmektir. Oyuncu tarafında ise Unity çok daha iyi performans sunuyor. Poncle, geçen ay duyurulan kooperatif moduna yeni bir bakış sağlayan bir Steam gönderisinde bu haberi paylaştı.

xbox-game-pass-hiti-vampire-survivors-onumuzdaki-ay-ciddi-performans-artisi-aliyor-1.jpg

Vampire Survivors 17 Ağustos'ta yeni motora geçiyor

Vampire Survivors'ın ilkel görsellere sahip 2D bir düzlemde geçen bir oyun olduğunu ve bir şekilde neredeyse hiç hareket etmeyen karakter spritelarının korkunç bir şekilde çalışabildiğini öğrenince şaşırabilirsiniz. Gerçek şu ki, PC beygir gücünün hiçbir miktarı oyunun sonlarındaki düşüşleri düzeltemez. Tüm silahlarınızı geliştirdikten ve 30 dakika işaretine çok yaklaştığınızda, özellikle Limit Aşma açıksa, sert bir şekilde patlar. Bu, eski motorun bir sınırlamasıydı, Poncle'ın Unity ile olmaması gerektiğini söylediği bir şeydir.

xbox-game-pass-hiti-vampire-survivors-onumuzdaki-ay-ciddi-performans-artisi-aliyor-2.jpeg

Vampire Survivors'ın Xbox sürümü ve yakın zamanda piyasaya sürülen mobil bağlantı noktaları aslında zaten Unity üzerinde çalışıyor. Poncle, geçen yıl Eylül ayında Unity'ye geçme niyetini açıkladığından, oyunun iki versiyonu PC'de tutuluyordu. Geliştirme ekibinin dışındaki birkaç oyuncu betayı bile oynadı. Genel fikir birliği, özellikle oyunun kullanıcı arayüzünün geç aşamalarda yanıt verebilirliği söz konusu olduğunda çok olumludur. Performans güncellemeleri ayrıca Steam Deck kullanıcılarına ve daha düşük özellikli bir PC'ye sahip olan herkese fayda sağlar, bu nedenle her yönden iyi bir haberdir.