Xbox başkanı E3'te Sony'nin yokluğunu hissettiğini açıkladı

Xbox başkanı E3'te Sony'nin yokluğunu hissettiğini açıkladı
Rekabet hem kullanıcılar, hem de sektörde yarışanlar için gerekli. Xbox başkanı Phil Spencer, E3'ün Sony ve PlayStation'ın eksikliği nedeniyle o kadar da iyi geçmediğini söyledi.Giant Bomb ile yapılan bir röportajda, Xbox'un...

Rekabet hem kullanıcılar, hem de sektörde yarışanlar için gerekli. Xbox başkanı Phil Spencer, E3'ün Sony ve PlayStation'ın eksikliği nedeniyle o kadar da iyi geçmediğini söyledi.

Giant Bomb ile yapılan bir röportajda, Xbox'un başkanı Phil Spencer: "Keşke Sony burada olsaydı. E3 onlar burada olmayınca o kadar da iyi değil" dedi.

Spencer endüstrinin şu anki durumu, rekabet ve çapraz oyunun geleceği hakkında da konuştu:

"Son 20 yılda, dünya üzerindeki oyuncu sayısını 3 katına çıkardık. Sanırım bu bizim için endüstri olarak çok büyük bir fırsat. Oyunları seven insanlara yapay sınırlar yaratan şeylerle ilgilenmeye çalışıyorum.

Mağazaya gidip bir çocuğuna yeşil kutu alırsan, diğer çocuğuna da mavi kutuyu alırsan ve ikisi de aynı oyunu oynamak isterlerse birlikte oynayamazlar... Birinin kazanması için, diğerinin kaybetmek zorunda kaldığı bir dünyada dinamiklerin neler olduğunu anlıyorum. Ama iş büyüyünce oyuncu sayıları artıyor ve bizim fırsatımız gibi hissettiriyor. Endüstri olarak anlaşmazlıklardan kurtulmak ve insanların oyun oynarken eğlenmelerini sağlamalıyız."

Spencer ayrıca etkinlikle ilgili bazı düşüncelerini de genel olarak paylaştı: "Beş yıldır bu işi yapıyorum ve bir araya gelmek için bir nedenimiz vardı... Takım bir plan oluşturup, bu plan üzerinde çalışarak harika bir iş çıkardı. E3 çok özel bir etkinlik çünkü insanlara üzerinde çalıştığımız şeyleri ve ekibin yanlarında olduğunu gösterebiliyoruz. Yaptıkları işten gurur duyuyorlar. Bence endüstri için gerçekten harika bir kutlama."

Sony E3 2019'a katılmayacağını açıklamıştı. Ayrıca PlayStation Experience etkinliğini de iptal etmişti. Ancak şirket bu boşluğu PlayStation State of Play yayınlarıyla dolduruyor ve duyurularını canlı yayınca izleyicilerle paylaşıyor. Sony Worldwide Studios başkanı Shawn Layden, PlayStation'ın E3 2019'a katılmayacağını belirterek, fuarın formatında yenilikler ve değişiklikler yapılması gerektiğini açıklamıştı.

E3 2019 yine de güzel geçti ve merak edilen oyunlara daha yakından baktık. Marvel's Avengers, Watch Dogs Legion, Elden Ring, Dying Light 2 ve daha birçok oyunun yanı sıra Cyberpunk 2077, Keanu Reeves'in katıldığı sürpriz sunumla karşımıza çıktı. Yine de fuarda Sony'nin dokunuşu çok daha fazlasını getirebilirdi.