Xbox Bir Kitle Gördüğünde VR'a Daha Ciddi Bakacak

Xbox Bir Kitle Gördüğünde VR'a Daha Ciddi Bakacak
Bir Xbox VR başlığında bekliyorsanız uzun süre bekleyeceksiniz.

PlayStation'dan farklı olarak Xbox, VR alanında herhangi bir somut hamle yapmadı ve görünüşe göre bunun nedeni, seyircinin henüz orada olmadığını düşünmesidir. Bu noktada VR'nin ne kadar başarılı olup olmadığı konusunda biraz tartışma var ve görünüşe göre Xbox da bu konuda biraz belirsiz olabilir. The Hollywood Reporter ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Xbox Game Studios başkanı Matt Booty, VR ve Xbox'ın ortama yaklaşma şekli hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

xbox-bir-kitle-gordugunde-vra-daha-ciddi-bakacak-1.jpg

Xbox, VR alanında kendini kanıtlayana kadar hamle yapmıyor

Booty, "Bence bizim için, orada bir seyirci olana kadar biraz beklemek," dedi. "Büyük topluluklarla devam eden franchise'lara dönüşen bu büyük IP'lere sahip olduğumuz için çok şanslıyız. "Bugüne kadar 10 milyondan fazla oyuncuya ulaşan 10 oyunumuz var, bu oldukça büyük bir başarı, ancak bu, oyun için başarıyı görmemiz gereken türden bir ölçek ve sadece, henüz tam olarak orada değil. AR, VR." Görünüşe göre Microsoft, uzaya taşınmadan önce bir VR veya AR oyunuyla elde edilecek o kadar büyük bir oyuncu tabanı arıyor.

xbox-bir-kitle-gordugunde-vra-daha-ciddi-bakacak-2-001.jpg

Bu yılın başlarında The Verge'den gelen bir rapora göre, Meta Quest 2 o zamanlar yaklaşık 20 milyon birim satmıştı, bu nedenle bu kadar küçük bir kullanıcı tabanıyla, herhangi bir oyunda 10'a yakın bir şeye sahip olmak için fazla yer yoktur. O zamandan bu yana herhangi bir rakama sahip olmamakla birlikte Sony, Mayıs ayında PSVR2'nin satışa çıktığı ilk altı hafta boyunca yaklaşık 600.000 adet sattığını ve Sony'nin ilk kulaklığını geride bırakacağını tahmin ettiğini paylaştı.