Vaziyet alın ortalık karışacak! Uzman isim İstanbul için ilk kar yağışı tarihi verdi! Fena geliyor

Vaziyet alın ortalık karışacak! Uzman isim İstanbul için ilk kar yağışı tarihi verdi! Fena geliyor
Afyonkocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi ve saygın iklim bilimci Dr. Okan Bozyurt, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, İstanbul halkına heyecan verici bir müjde verdi. İstanbulluları bu kış kar yağışı bekliyor gibi görünüyor!

Uzman isim İstanbul için ilk kar yağışı tarihi verdi! Fena geliyor... Vaziyet alın ortalık karışacak- Dr. Okan Bozyurt, "Bu sene özellikle sonbahar ve kış mevsimi bol yağışlı ve soğuk olacak gibi görünüyor. Özellikle kasım ayından itibaren" dedi. Kısa bir kurak dönemin ardından ekim ayının ortasından sonra yağışlı bir sistemin ülkemize ulaşacağını söyledi.

Karlı Bir Kış Geliyor

İklim bilimcisi, "Balkanlar üzerinden gelecek olan sistem soğuk ve yağışlı olacak gibi duruyor. Bu durumda yurdun iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekliyorum. Ekim'in 27-29’unda yine kuzeyden ciddi bir sistem bekliyorum" diye açıkladı. Ayrıca, Cumhuriyet Bayramı döneminde iç kesimlerde kar yağışının başlamasını beklediğini de belirtti.

İstanbul için Kar Haberi

Dr. Bozyurt, İstanbul için ise şunları söyledi: "Genelde yurdun kuzeybatı bölgelerinde bu kış yağışlı geçecek. Ama İstanbul ve çevresinde aralık ayına kadar çok üst seviyede yağışlar görülmüyor. Aralıktan itibaren yoğun yağışlar bekliyorum. Ocak ve şubat aylarında da deniz etkili kar yağışları olabilir."

Karın sadece güzel bir manzara sunmakla kalmadığını, aynı zamanda su tutma kapasitesinin yüksek olması nedeniyle barajlara olumlu etki sağladığını vurgulayan Dr. Bozyurt, ayrıca karın toprağın verimliliğini artırdığını da belirtti. Kar, toprakta eriyerek su kaynaklarını besler ve tarım için önemli bir kaynak oluşturur.

Dr. Okan Bozyurt'un açıklamalarına göre, bu kış İstanbul ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kar yağışı bekleniyor. Bu, hem doğanın canlandırılması hem de su kaynaklarının artırılması açısından olumlu bir gelişmedir. İstanbullular ve diğer bölgelerde yaşayanlar, karın tadını çıkarabilir ve bu doğal güzelliklerin faydalarının keyfini sürebilirler.