Valve Oyun Geliştirmede Yapay Zekayla Alakalı Endişelerini Dile Getirdi

Valve Oyun Geliştirmede Yapay Zekayla Alakalı Endişelerini Dile Getirdi
Valve oyun geliştirme konusunda yapay zekaya yönelik endişelerini dillendirdi.

Valve, AI varlıklarına sahip oyunların Steam mağazasına girmesine izin verme konusundaki tereddütlerini dile getirdi. Son zamanlarda birkaç oyun geliştiricisi, oyunlarının bu nedenle Valve tarafından reddedildiğini söyleyerek öne çıktı ve bugün Valve, AI'nın mevcut durumu ve telif hakkı yasası göz önüne alındığında bu tür oyunlara izin verme konusundaki çekincelerini dile getiren bir bildiri yayınladı.

valve-oyun-gelistirmede-yapay-zekayla-alakali-endiselerini-dile-getirdi-1.jpg

Valve, yapay zeka destekli oyunlara olan tereddüdünü söyledi

Bir Valve sözcüsü, GamesIndustry.biz'de yayınlanan bir açıklamada şunları söyledi: "Yapay zekanın tanıtılması bazen bir geliştiricinin, resimler, metin ve müzik dahil olmak üzere varlıklar oluşturmak için yapay zekayı kullanma konusunda yeterli haklara sahip olduğunu göstermesini zorlaştırabilir. Özellikle, AI modellerini eğitmek için kullanılan verilerle ilgili bazı yasal belirsizlikler vardır. Oyunlarını göndermek için uygun haklara sahip olduklarından emin olmak geliştiricinin sorumluluğundadır."

valve-oyun-gelistirmede-yapay-zekayla-alakali-endiselerini-dile-getirdi-2.jpg

Geçen ay bir geliştirici, AIGameDev alt dizininde Valve'den gelen ret mektubunu yayınladı. Mektupta, "İnceledikten sonra, [oyunda] bir veya daha fazla üçüncü tarafa ait gibi görünen fikri mülkiyet belirledik. Özellikle, üçüncü taraflara ait telif hakkıyla korunan materyallere dayanıyormuş gibi görünen yapay zeka tarafından oluşturulan sanat varlıklarını içerir."