Valve, Dota 2 için hilecileri tuzağa düşürmeyi amaçlıyor

Valve, Dota 2 için hilecileri tuzağa düşürmeyi amaçlıyor
Valve, Dota 2 için hilecileri uzak tutmayı amaçlayan bir sistemini açıkladı. Bu sistemle 40.000 hileci banlandı.

Valve, bir taktik kullanarak 40.000'den fazla hesabı kalıcı olarak yasakladığını duyurdu. Buna ek olarak, Dota 2 hilecilerine sert bir uyarı yayınladı. Valve, dün gece yayınladığı blog gönderisinde konuyla alakalı açıklama yaptı. Stüdyo, son birkaç haftadır popüler MOBA oyununda hile yapmak için üçüncü taraf yazılım kullananları tespit etti. Bunun ardından ilgili hesaplara ban işlemi uyguladı.

valve-dota-2-icin-hilecileri-tuzaga-dusurmeyi-amacliyor

Valve, 40.000'den fazla Dota 2 hilecisini banladı

Valve'a göre bu yazılım, Dota istemcisi tarafından dahili olarak kullanılıyor. Normal oyun sırasında görünmeyen bilgilere erişerek hilecilere haksız bir avantaj sağlıyor. Bu noktada şirket, bu hileleri etkinleştiren temel sorunları çözdüğünü açıkladı. Buna ek olarak, kötü oyuncuları aktif oyuncu tabanından kaldırdığını belirtti. Stüdyo bu hilecileri, 'honeypot' adını verdiği bir veri bölümü oluşturarak tespit etti.

valve-dota-2-icin-hilecileri-tuzaga-dusurmeyi-amacliyor

Valve, konu hakkında açıklama yaptı. Bu noktada, "Bugün yasaklanan hesapların her biri, oyunculardaki gizli alandan okunuyor. Bize her yasağın hak edildiğine dair son derece yüksek güven veriyor." dedi. Stüdyo, konumunu netleştirmek için özellikle büyük ban dalgasını oyunculara açıklamaya karar verdi. Bu doğrultuda, "Oyun oynarken Dota istemcisinden veri okuyan herhangi bir uygulama çalıştırıyorsanız, hesabınızın Dota'ya ait kısmı tamamen kapatılabilir. Buna, tüm Valve rekabetçi etkinliklerinden yasaklanacak olan profesyonel oyuncular da dahildir." açıklamasını gerçekleştirdi.

valve-dota-2-icin-hilecileri-tuzaga-dusurmeyi-amacliyor

Dota 2 oyuncuları pek çok tarzda hile kullanıyor. Bunlar arasında; savaş sisini kaldırma, otomatik son vuruş, yetenekler için otomatik nişan, ve otomatik kaçmayı kullanma yer alıyor. Sizler oyuna gelen hile eklentisi hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!