Unity kumar oyunlarını destekleyen paylaşımlarını kaldırdı

Unity kumar oyunlarını destekleyen paylaşımlarını kaldırdı
Oyun motoru Unity, kumar oyunları için yaklaşan özellikleri hakkında bir tweet ve blog yazısı yayınladı. Paylaşımların ardından şirketin kumar oynamayı destekleyen görüşleri hakkında tartışmalar başladı.Popüler oyun geliştirme...

Oyun motoru Unity, kumar oyunları için yaklaşan özellikleri hakkında bir tweet ve blog yazısı yayınladı. Paylaşımların ardından şirketin kumar oynamayı destekleyen görüşleri hakkında tartışmalar başladı.

Popüler oyun geliştirme teknolojisinin son versiyonu olan ve birçoğu kumar endüstrisindeki geliştiriciler için faydalı olan 300 özellik içeren 2019.1'in geleceğini duyuran tweet'ler kısa süre sonra kaldırıldı. Unity ardından önceki tweetini ve ilgili blog gönderisini "geri bildirimlere dayanarak" çektiğini belirtti.

Unity kararının "etik olmadığını" söyleyerek kumar endüstrisini desteklediği için bazı geliştiriciler tarafından eleştirildi. Unity'nin tweet'ine en içten cevaplarından biri, eskiden ücretsiz MMO oyunu Neverwinter'da çalışan Insomniac Games karakter sanatçısı Xavier Coelho-Kostolny'den geldi.

Coelho-Kostolny attığı tweet'lerle oyunlardaki ganimet kutuları ve kumar arasında bağlantı kurarak: "Kumar bağımlılarının kumarhanelerde binlerce dolarını kaybettiğini duyuyorsunuzdur. Bu insanlar kumarın risk / ödül döngüsüne bağımlı oluyorlar. Aynı yağma kutularında olduğu gibi ve metrikler var." dedi.

Coelho-Kostolny ayrıca kumar endüstrisini desteklemek kazançlı, aynı zamanda son derece etik dışı olduğunu, insanları bağımlılıklarıyla avladıklarını da belirtti. Ayrıca Unity'nin kumar endüstrisini nasıl desteklediklerini açıkça görerek, "Unity'nin araçlarına bir daha asla dokunmak istemememe neden oldu" dedi.

Unity'nin kumar oyunları için desteğini çekmeyi planlayıp planlamadığı ve ya da katılımı durdurmak için hamle yapıp yapmayacağı henüz belli değil. Şu anda, Unity'nin kumar oyunu geliştiricilerine hitap eden bir sayfası da var.

Unity'nin aksine, Epic Games şu anda Unreal Engine'in gerçek parayla kumar oynamak için kullanılmasını yasaklıyor. Eşya kutuları ve onların kumarla bağlantısı sektördeki en sıcak tartışmalardan biri. Bazı devletler, eşya kutularını kumar ilan ettiğini, geliştiricilerin oyunlarının belirli bölgelerde çalışma şeklini değiştirmeye zorladığını belirtti.