Ubisoft, Rainbow Six Siege'e yapılan DDoS saldırılarına savaş açtı

Ubisoft, Rainbow Six Siege'e yapılan DDoS saldırılarına savaş açtı
Ubisoft 50 milyon oyuncuyu aşan popüler nişancı oyunu Rainbow Six Siege'e yapılan DDoS/Dos saldırılarında önemli artış gördü ve geliştirici bu durum karşısında yasal yollara kadar mücadele verecek.Yapılan resmi bir duyuruda;...

Ubisoft 50 milyon oyuncuyu aşan popüler nişancı oyunu Rainbow Six Siege'e yapılan DDoS/Dos saldırılarında önemli artış gördü ve geliştirici bu durum karşısında yasal yollara kadar mücadele verecek.

Yapılan resmi bir duyuruda; Ubisoft sadece tüm platformlarda saldırılara karşı bir yasaklama yapmakla kalmayacağını, aynı zamanda DDoS saldırı servislerini barındıranlara karşı yaptırım uygulayacaklarını açıkladı:

"Mevcut durumu hukuk ekibimizle tartıştık ve seçeneklerimizi değerlendirdik. Bu web sitelerini ve hizmetleri barındıran kişilerdurduracağız. Bilinen DDoS/DoS saldırganlarına karşı yasal işlem sürüyor."

Ubisoft Ekim ayının başından itibaren ağ verilerinin yönetimi ve sunucularına gönderilen paketleri nasıl kabul edildiği üzerine çalışmalar yapacak. Ancak geliştirici saldırganların karşı önlemler almamaları için detaya girmedi. Ayrıca DDoS'a karşı bir diğer önlem olarak; Rainbow Six Siege'in sunucu başına maç sayısının düşürüldüğü ve saldırıya uğrayan maçlarda oyuncular için oyundan ayrılma cezalarının devre dışı bırakıldığı da belirtildi.

Son olarak Ubisoft, Microsoft Azure ekibindeki ortaklarıyla birlikte geliştirmelerin devam ettiğini, kısa ve uzun vadeli çözümler geliştirmek için yakından çalıştıklarını açıkladı.

Rainbow Six Siege gibi çevrimiçi oyunlara yapılan saldırılardan bazıları şöyle:

  • DDoS – Ağı aşırı yükleyen birden fazla bilgisayardan/cihazdan sunucuya veya ağa yapılan bir saldırı türü. Bu tarz saldırılar tüm oyuncuların bağlantısının kesilmesine ve maçın bitmesine neden oluyor.
  • DoS – Bağlantıyı aşırı yükleyen tek bir PC/cihazdan sunucuya veya ağa yapılan saldırı. Bu bazen tüm oyuncuların bağlantısının kesilmesine neden olur.
  • Soft Booting – Ağı/sunucuyu bazı oyuncuların maçtan atıldığı noktaya indirgeyen DDoS/DoS saldırısı.
  • Stress Saldırısı – Ağı/sunucuyu Soft Booting'ten daha düşük bir dereceye indirgeyen DDoS / DoS saldırısı.

Umuyoruz ki Rainbow Six Siege sunuculara yapılan saldırılara önlemler alınır ve Ubisoft savaşı kazanır. Rainbow Six Siege'de son olarak Y4S3 Operation Ember Rise başladı ve oyuna iki yeni operatör daha eklendi.