Ubisoft'ta cinsel istismar iddialarının ardından üç yönetici görevinden ayrıldı

Ubisoft'ta cinsel istismar iddialarının ardından üç yönetici görevinden ayrıldı
Ubisoft'taki cinsel istismar iddialarının ardından şirkette yönetici rolündeki üç isimle yollar ayrıldı. Şirketin Kanada stüdyoları başkanı Tannis Mallat, Küresel İnsan Kaynakları Başkanı Cécile Cornet ve Baş Yaratıcı...

Ubisoft'taki cinsel istismar iddialarının ardından şirkette yönetici rolündeki üç isimle yollar ayrıldı. Şirketin Kanada stüdyoları başkanı Tannis Mallat, Küresel İnsan Kaynakları Başkanı Cécile Cornet ve Baş Yaratıcı Başkanı Serge Hascoët görevlerinden istifa etti.

GamesIndustry.Biz tarafından bildirildiği üzere, üç yönetici şirketin son zamanlarda yapılan cinsel istismar ve uygunsuz davranış iddialarına ve suçlamalarına yanıt olarak başlattığı titiz incelemenin ardından görevlerinden ayrıldı. Özellikle Hascoët'in şirkette yaşanan krizde merkezi bir rol oynadığı ve uygunsuz davranışlarda başı çektiği bildirildi.

Ubisoft CEO'su: Taviz vermeyeceğiz

ubisoft cinsel taciz

Ubisoft CEO'su ve kurucu ortağı Yves Guillemot yaptığı açıklamada, çalışma kültürünü düzeltmek ve güçlendirmek için şirket genelinde derin değişiklikler yapmaya kararlı olduklarını söyledi. Ayrıca Ubisoft'un çalışanları için güvenli bir ortam sağlama yükümlülüğünü yerine getirdiğini belirtti.

Guillemot, "Bu kabul edilemez, çünkü uygunsuz davranışlar asla taviz vermediğim ve inandığım değerlerle zıt düşen bir durum. Çalışma kültürümüzü geliştirmek ve güçlendirmek için şirket genelinde derin değişiklikler yapmaya kararlıyım. Daha iyi bir Ubisoft'a giden bu yolda, şirket genelindeki liderlerin ekiplerini en üst düzeyde saygı ile yönetmeleri beklentimdir. Ayrıca onlardan her zaman Ubisoft için en iyi olanı düşünerek, ihtiyacımız olan değişimi yönlendirmeye çalışmalarını bekliyorum." ifadelerine yer verdi.

Guillemot, Hascoët'in rolünü geçici olarak dolduracak ve bu görevin yaratıcı ekiplerin iş birliği yapma şeklini kökten değiştirecek. Mallet adına bir değişiklik yapılmadı, ancak ortaya çıkan iddialar bu pozisyonda devam etmesini imkansız kılıyor. Assassin's Creed Valhalla'nın eski yaratıcı yönetmeni Ashraf Ismail de yasak ilişki iddialarının ardından görevini bırakmıştı. Ayrıca Ubisoft Toronto Başkan Vekili Maxime Béland da görevi kötüye kullanım ve suistimalle suçlanıyor. Tüm bunların yanı sıra Ubisoft içinde bazı kadın çalışanların, rahatsız edici bazı teklifler aldıklarını dile getirmeleri sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Ubisoft, yaşanan krize rağmen yeni oyunlarını duyuracağı Ubisoft Forward etkinliğini gerçekleştirecek. Bugün gerçekleşecek etkinlikte Assassin's Creed Valhalla, Watch Dogs Legion, Far Cry 6 ve daha birçok oyun sergilenecek.