Ubisoft, Çin'de yayınladığı Watch Dogs: Legion reklamı için özür diledi

Ubisoft, Çin'de yayınladığı Watch Dogs: Legion reklamı için özür diledi
Ubisoft, Çin'de yayınlanan ve tepkilere neden olan Watch Dogs: Legion reklamı için özür diledi.Bir ResetEra kullanıcısı tarafından açıklandığı üzere; Hong Kong vatandaşları 13 Haziran 2019'da suçluların Hong Kong'dan Pekin'e...

Ubisoft, Çin'de yayınlanan ve tepkilere neden olan Watch Dogs: Legion reklamı için özür diledi.

Bir ResetEra kullanıcısı tarafından açıklandığı üzere; Hong Kong vatandaşları 13 Haziran 2019'da suçluların Hong Kong'dan Pekin'e iade edilmesinin yolunu açacak yasa tasarısını protesto etmek için sokaklara döküldüler.

Aynı gün, Ubisoft'un Watch Dogs: Legion reklamı bölgede gösterildi ve reklamda oyundaki şemsiye tutan protestocular gösterilerek aşağıdaki ifadelere yer verildi:

"Birbirimizi tanımıyoruz ve hiç tanışmadık. Ama aynı amaç için burada toplanıyoruz! Şehrimizi ve geleceğimizi geri kazanmanın zamanı geldi."

Reklamın zamanlamasının yanı sıra, şemsiyeler karışıklığa neden oldu. Çinli kullanıcılar reklamı; Hong Kong'daki protestocuların kendilerini yağmur ve göz yaşartıcı gazdan korumak için şemsiye kullandığı 2014'teki Şemsiye Hareketine referans olarak gördüler. Şemsiyeler daha sonra özellikle Pekin'e karşı başlatılan sivil hareketin simgesi haline gelmişti.

Ubisoft Watch Dogs: Legion reklamı

Ubisoft, Çinli kullanıcıların tepkilerinin ardından özür diledi. Bazı kullanıcılar reklamı yapan çalışanları sorumlu tutarken, bazıları da hareketi siyasi gönderme olarak gördü. İşte şirketin paylaştığı özür açıklaması:

"Yakın zamanda, E3'te duyurulan ve Londra'da geçen yeni kurgusal video oyunumuz Watch Dogs: Legion'ın tanıtımını yapan bir reklam paylaşıldı ve Londra'da geçmesi nedeniyle ihmal sonucu yanlış anlaşılmış olabilir. Asla böyle bir niyetimiz yoktu ve karışıklık için özür dileriz."

Sonuçta Ubisoft baskılara boyun eğerek özür diledi. Ancak Watch Dogs: Legion gibi direniş temalı bir oyunun reklamı için o bölgede şemsiyeli görselin kullanılması tartışmalı bir durum.

Watch Dogs Legion, 6 Mart 2020'de PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia ve PC için yayınlanacak.