Ubisoft, Blue Mammoth Games'i satın aldı

Ubisoft, Blue Mammoth Games'i satın aldı
Ubisoft, Brawlhalla'nın geliştiricisi Blue Mammoth Games'i satın aldığını açıkladı. Blue Mammoth Atlanta, Georgia merkezli bir stüdyo ve 21 çalışanı bulunuyor. Ubisoft, stüdyo için ne kadar para ödediğini açıklamadı.Brawhalla...

Ubisoft, Brawlhalla'nın geliştiricisi Blue Mammoth Games'i satın aldığını açıkladı. Blue Mammoth Atlanta, Georgia merkezli bir stüdyo ve 21 çalışanı bulunuyor. Ubisoft, stüdyo için ne kadar para ödediğini açıklamadı.

Brawhalla şu anda Steam'de eş zamanlı kullanıcı sayısına göre en çok oynanan dövüş oyunu ve Ubisoft'a göre PlayStation mağazasındaki en iyi ücretsiz yapımlardan biri.

Ubisoft NCSA Başkanı Laurent Detoc: "Blue Mammoth Games ekibi ölçeklenebilir, rekabetçi ve çok oyunculu çevrimiçi oyunlar geliştirmekte ve işinde uzman. Ubisoft'un stüdyo ağına mükemmel bir katılım olacak" dedi.

Ubisoft planlarını Brawlhalla üzerine kuruyor

"Brawlhalla, kitlemizi genişletme ve oyunculara uzun süreli ve eğlenceli oyun deneyimleri sunma stratejimizle uyumlu. Muazzam derecede popüler ve yüksek karlı bir oyun kazanacağız"

Blue Mammoth Games kurucuları Matthew Woomer ve Lincoln Hamilton: "Uzun vadede Brawlhalla'yı geliştirmeye ve desteklemeye devam etmek için Ubisoft'un uzmanlığını ve kaynaklarını kullanmayı dört gözle bekliyoruz." diyerek ortaklığın getirisinin oyuna yeni oyuncular getirmek için önemini vurguladı.

Yayıncı bu satın alımın "şirketin kazancını hızla büyüterek artırmasını" beklediğini söyledi. Bu hamle şirketin şu an servis oyunlarına odaklanmasıyla bağlantılı bir alım.

Brawlhalla Smash Bros. tarzı bir oyun ve Brawlhalla Dünya Şampiyonası ile rekabetçi etkinliklerin üçüncü yılı için Dreamhack ile ortaklık kurarak eSports dünyasına yönelmeye devam ediyor.