Twitch hamile eşine saldıran Fortnite yayıncısını tekrar banladı

Twitch hamile eşine saldıran Fortnite yayıncısını tekrar banladı
Twitch, hamile eşine çocuklarının önünde saldıran Fortnite oyuncusunu, sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından tekrar banladı. Takipçiler Aralık ayında yaptığı canlı yayın sırasında eşine saldırmakla suçlanan Avustralyalı...

Twitch, hamile eşine çocuklarının önünde saldıran Fortnite oyuncusunu, sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından tekrar banladı. Takipçiler Aralık ayında yaptığı canlı yayın sırasında eşine saldırmakla suçlanan Avustralyalı Luke "MrDeadMoth" Munday'i ilk yasağının ardından birkaç hafta sonra tekrar Twitch'te yayın yaparken gördüklerini belirterek sosyal medyada tepkilerini paylaştılar.

26 yaşındaki Munday yayın sırasında biri 3 yaşındaki, diğeri 20 aylık iki kızının önünde 21 yaşındaki eşiyle tartışmış, arka planda art arda kopan çığlıkların ardından yüzüne vurduğu iddia edilmişti.

Fortnite Twitch yayını şiddete dönüştü

Munday 30 Aralık'ta Twitch'e geri döndü ve Fortnite'i tekrar oynayarak binlerce izleyiciyi topladı. Sosyal medyada şaşkınlıklarını ve öfkelerini dile getiren kullanıcılar Twitch hesabına şikayetlerini ilettiler. Hatta bir Twitch çalışanı olarak, Twitch Studios'un yöneticisi Marcus "DJWheat" Graham, Munday'nin dönüşüyle şaşkın görünüyordu.

"Evet, Twitch'te çalışıyorum. Hayır, her moderasyon kararının ardındaki sebepleri bilmiyorum. Birçoğunuza cevaplar için bana döndüğü için teşekkür ederim, ama korkarım şu anda bu konuyla ilgili söyleyecek hiçbir şeyim yok. Ancak tıpkı sizin gibi endişeli bir topluluk üyesiyim ve ilgileneceğim. Teşekkür ederim."

Dün, Munday'in hesabı tekrar yasaklandı, Twitch kanalı çevrimdışı duruma getirildi ve VOD'ları (kayıtlı videoları) platformdan kaldırıldı. Ancak yasağın ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Twitch'in doğrudan yasaklarla ilgili yorum yapmama politikası var ve politikaları hakkında genellikle üstü kapalı açıklamalar yapmayı tercih ediyor.

Topluluk yönergelerinin "şiddet ve tehdit" bölümünde, şiddet eylemlerinin ve tehditlerin ciddiye alındığı, bunların sıfır toleranslı ihlaller olarak kabul edildiği ve "bu tür faaliyetlerle ilgili tüm hesapların süresiz olarak askıya alınacağı" belirtiyor.

Görünüşe göre Munday'in hesabı elinden süresiz olarak alınmış görünüyor. Munday, bu ay saldırı suçlamasıyla Avustralya mahkemesinde yargılanacak.