Twitch'te 2018'in en çok izlenen yayıncı ve oyunları!

Twitch'te 2018'in en çok izlenen yayıncı ve oyunları!
Twitch'teki oyun kanalları bu yıl 2017'ye kıyasla izlenme oranlarında önemli bir artış gördü. Esports Observer verilerine göre, Fortnite oyuncusu Tyler "Ninja" Blevins, 1 Ocak - 27 Aralık 2018 tarihleri arasında 226 milyon saatin...

Twitch'teki oyun kanalları bu yıl 2017'ye kıyasla izlenme oranlarında önemli bir artış gördü. Esports Observer verilerine göre, Fortnite oyuncusu Tyler "Ninja" Blevins, 1 Ocak - 27 Aralık 2018 tarihleri arasında 226 milyon saatin üzerinde izlenerek liderliği ele geçirdi.

League of Legends'ın geliştiricisi Riot Games, 99 milyon saatin üzerinde izlenerek ikinci sırayı aldı. Counter-Strike: Global Offensive ve PlayerUnknown's Battlegrounds yayınlarıyla tanınan Kanadalı oyuncu Michael "Shroud" Grzesiek üçüncü sırada yer aldı.

Overwatch League ilk yılında olmasına rağmen Twitch'te 75 milyon saat izlenerek dördüncü oldu. İlk beşi oluşturan son yayıncı World of Warcraft oyuncusu Chance "Sodapoppin" Morris yaklaşık 52 milyon saat izlendi.

Karşılaştırma yapmak gerekirse Jaryd "Summit1g" Lazar, 2017 yılında 72 milyon saatin üzerinde izlenerek en çok izlenen yayıncı olmuştu.

Fortnite yukarıda belirtilen sayılara önemli katkılarda bulundu. İlk ondaki en az 3 yayıncı Epic'in battle royale türünü oyununu yayınlıyor ve oyun 2018'de bir an duraksamadı.

İşte 2018'de Twitch'in en çok izlenen oyunları:

  1. Fortnite
  2. League of Legends
  3. Dota 2
  4. PlayerUnknown's Battlegrounds
  5. Counter-Strike: Global Offensive
  6. Hearthstone
  7. IRL
  8. Overwatch
  9. World of Warcraft
  10. GTA 5

Twitch izleyicilerinin tercih ettiği oyun kanalı türünde de değişiklikler oldu. Geçtiğimiz yıl, ilk on kanalın yarısı Espor kanallarındayken bu sene bağımsız yayıncılar üstünlük sağladı. Listede bu yıl sadece iki espor kanalı var: Overwatch League ve Riot Games.