Twitch'te 'Abone Yayınları' dönemi başlıyor

Twitch'te 'Abone Yayınları' dönemi başlıyor
Twitch bugün itibarıyla yayıncılara "abonelere özel yayın içeriği sunma" olanağı sağlayacak olan Abone Yayınları adlı yeni bir özelliğin beta testlerine başladı.İzleyiciler bir kanala Twitch Prime aboneliği de dahil olmak...

Twitch bugün itibarıyla yayıncılara "abonelere özel yayın içeriği sunma" olanağı sağlayacak olan Abone Yayınları adlı yeni bir özelliğin beta testlerine başladı.

İzleyiciler bir kanala Twitch Prime aboneliği de dahil olmak üzere herhangi bir kademede abone olduğunda o yayıncının Abone Yayınlarını izlemeye hak kazanacaklar. Peki bu özellik nasıl işliyor?

Bir izleyici takip ettiği bir kanala henüz abone değilse ve o anda Abone Yayını yapan bir kanala gelmişse yayının ön izlemesini görecek ve isterse abone olarak yayına erişim kazanacak. Abone Yayınları yalnızca güvenlik şartlarını karşılayan partnerlere ve ortaklara sunuluyor.

Yayıncıların abonelere özel yayınlar yapabilmesi için son 90 yayın gününde Twitch Topluluk İlkelerini ihlal eden bir davranışta bulunmamış olması gerekiyor. Yani, bir yayıncının kanalı bir ihlal sebebiyle askıya alınmışsa, Abone yayını yapmaya tekrar hak kazanabilmesi için bu askıya alma işlemi kalktıktan sonra en az 90 gün yayın yapması ve bu sürede herhangi bir ihlalde bulunmaması gerekiyor. Abone Yayınının ön izlemesini gören bir izleyici içeriğin Hizmet Şartları veya Topluluk İlkelerini ihlal ettiğini düşünürse yayını şikayet edebilecekler.

Abone Yayınları Twitch'te kolayca bulunabilmeleri için "Abone Yayını" etiketine sahip olacak. Bu etiket her zaman en başta çıkacak ve kaldırılamayacak. Yayın tamamlandığında VOD otomatik olarak abonelerin erişimine açık olacak. Yayıncılar dilerlerse herhangi bir VOD'a erişim izinlerini paneldeki Video Yapım Kiti üzerinden düzenleyebilecekler.

Twitch kısaca abonelere, VIP'lere ve Moderatörler'lere yeni avantajlar sunacak. Bu sistem tartışmaları beraberinde getirmeye başladı bile. Yeni 'Abone Yayınları' sistemi hakkında detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz. Görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Abonelik hizmetleri günümüzde birçok yayıncılık platformunda yayılmaya başladı. Ancak Twitch gibi amatör yayıncıların da yayın yapabildiği, topluluğu daha çok çocuklar ve gençlerden oluşan, yapılan içeriklerin büyük ölçüde kontrolden uzak olduğu bir platforma Abone Yayınları sisteminin gelmesi tartışılır bir karar.