Trump oyun sektörünün lider yöneticileriyle görüşebilir

Trump oyun sektörünün lider yöneticileriyle görüşebilir
ABD başkanı Trump silah şiddeti ile ilgili konuları tartışmak için önümüzdeki hafta video oyun endüstrisi liderleriyle görüşme yapabilir. Toplantı, hiçbir okul katliamcısının cinayetleri kontrol cihazı, CD ya da dijital...

ABD başkanı Trump silah şiddeti ile ilgili konuları tartışmak için önümüzdeki hafta video oyun endüstrisi liderleriyle görüşme yapabilir. Toplantı, hiçbir okul katliamcısının cinayetleri kontrol cihazı, CD ya da dijital kodları kullanarak işlememiş olmasına rağmen duyuruldu.

Şubat ayında Beyaz Saray'da yapılan toplantıda Trump, çok ama çok fazla insanın kendisine; "oyunlardaki şiddetin seviyesinin gerçek hayatta gençlerin düşüncelerini şekillendirdiğini" söylediğini belirtmişti. Ardından gündem bu yöne çekildi.

Bu görüşme Trump'ın geçtiğimiz günlerde silah kontrol yasası ile ilgili yaptığı çelişkili beyanları ve karmaşık yorumlarıyla, cinayetin asıl sebebinden uzak konuları işleyecek olmalı.

Entertainment Software Association (ESA), video oyun endüstrisinden hiçbir şirketin ya da yöneticinin gelecek hafta başkanla görüşecek herhangi bir davet almadığını iddia eden bir bildiri yayınladı. Ardından Beyaz Saray, Trump'ın video oyun toplantısına davetiyelerin gönderilmediğini ancak yakında gönderileceğini açıkladı.

Oyunlar ve katiller arasında herhangi bir bağ yok...

Gerçek şu ki; yapılan araştırmalar, video oyunları veya filmleri gerçek dünyada yaşanan şiddet olaylarıyla bağdaştıramadı. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine sıklıkla eline silahı alıp katliam yapabilen insanların olmaması durumu gayet güzel açıklıyor. Burada kilit nokta, silaha erişimin bu kadar kolay olması ve insanların şiddet ve gerçek arasındaki bağı kurabilmesi. Şiddet içeren şey oyunlar ve filmler değil silahlar...

Her zamanki gibi açıklamalar ve çözümsüzlükler siyasi tribünlerden değişen güncemlerden ibaret. Ancak başkan yine "oyunlar şiddete neden olur" bakış açısıyla, ikisini birbirine bağlayan kanıtların yokluğuna rağmen, hevesle meşgul.

Bu ilk kez olmuyor. Başkan 2012'de Sandy Hook İlkokulu saldırısı sonrasında, "Video oyunu şiddeti ve yükselişi durdurulmalı - canavarlar yaratıyor!" diye tweet atmıştı. Kentucky'nin Cumhuriyetçi valisi Matt Bevin, Parkland saldırısının hemen sonrasında video oyunlarını işaret etmişti.