Tomb Raider devam filminin vizyon tarihi belli oldu

Tomb Raider devam filminin vizyon tarihi belli oldu
Geçtiğimiz yıl vizyona giren Tomb Raider filminin devamı için çalışmalar başladı. Üstelik yeni filmin yönetmeni ve vizyon tarihi de belli oldu. Henüz ismi açıklanmayan devam filmi 19 Mart 2021'de vizyona girecek ve Ben Wheatley...

Geçtiğimiz yıl vizyona giren Tomb Raider filminin devamı için çalışmalar başladı. Üstelik yeni filmin yönetmeni ve vizyon tarihi de belli oldu. Henüz ismi açıklanmayan devam filmi 19 Mart 2021'de vizyona girecek ve Ben Wheatley tarafından yönetilecek. Alicia Vikander'in yine başrolde Lara Croft rolünde olacağı doğrulandı. Amy Jump filmin senaryosunu yazarken, Graham King yapımcılığını üstlenecek. Filmin prodüksiyonu 2020'de başlayacak.

Yönetmen Wheatley, Kill List, A Field in England ve High-Rise gibi çalışmaları ile tanınıyor. Ayrıca bir diğer filmi Rebecca prodüksiyon aşamasında.

Tomb Raider gişede 275 milyon dolar hasılat elde etti ve yaklaşık 106 milyon dolarlık bir bütçeye sahipti. Film 2013'te başlayan ve Crystal Dynamics'in geliştirdiği oyun serisine dayanarak, seriye daha cesur ve gerçekçi bir yaklaşım getirdi. Oyun serisi 2013'te çıkan Tomb Raider, 2015'te çıkan Rise of the Tomb Raider ve son olarak 2018'de gelen Shadow of the Tomb Raider ile üçlemeyi tamamladı. Yeni filmin yine Crystal Dynamics'in oyun serisine bağlı kalıp kalmayacağı bilinmiyor.

Geçtiğimiz yıl beyaz perdeye taşınan film gişe başarısına rağmen olumlu eleştiriler alamadı. Film görsel olarak beğenilse de oyunculuk ve hikaye sıkça eleştirildi. Tomb Raider IMDB'de 6,3 puan alarak ortalamanın altında derecelendirildi.

Gelecek filmin vizyon tarihi şimdilik çok uzakta ve o zamana kadar birçok şey değişebilir. Özellikle oyunlardan uyarlanan filmlerde yönetmen değişimi ve buna bağlı gecikmeler sıkça yaşanıyor. Tomb Raider 2021'de neler getirecek, bekleyip göreceğiz. Film hakkında gelecek haberler için takipte kalın!