THQ Nordic, Gothic ve Risen geliştiricisi Piranha Bytes'ı satın aldı

THQ Nordic, Gothic ve Risen geliştiricisi Piranha Bytes'ı satın aldı
THQ Nordic'in koleksiyonuna yeni bir geliştirici eklendi. ELEX, Gothic ve Risen serilerinin yaratıcısı Alman geliştirici Piranha Bytes geçtiğimiz günlerde Avusturyalı yayıncının satın aldığı stüdyolar arasına dahil oldu. Anlaşmayla...

THQ Nordic'in koleksiyonuna yeni bir geliştirici eklendi. ELEX, Gothic ve Risen serilerinin yaratıcısı Alman geliştirici Piranha Bytes geçtiğimiz günlerde Avusturyalı yayıncının satın aldığı stüdyolar arasına dahil oldu. Anlaşmayla THQ Nordic hem Piranha'nın geliştirme stüdyolarına hem de marka haklarına sahip oldu.

Piranha CEO'su Michael Rüve ve Oyunlar Başkanı Björn Pankratz, şirketin tüm diğer sahipleri gibi liderlik rolünde kalacak. THQ Nordic, satın alımı ilan eden basın açıklamasında Piranha'nın çalışanlarında hiçbir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

Şirket satışın ardındaki rakamları açıklamadı, ancak THQ Nordic satın alma işlemi gerçekleşmemiş olsaydı, yönetim yaklaşmakta olan oyunlar için Piranha'ya 3 yıllık telif ödemesi yapacaktı. Muhtemelen 3 ay önce açıkladıkları 225 milyon dolarlık satın alma bütçesini kullanmadılar.

Piranha bu yıl satın alınan ilk stüdyo değildi ve son olmayacak gibi de görünüyor. THQ Nordic bu bütçeyi açıklamadan bir hafta önce, Kingdom Come: Deliverance geliştiricisi Warhorse Studios'u 33.2 milyon euro karşılığında satın aldılar. Şirketin 2018'in dördüncü çeyreğinde sonuna geliştirme aşamasında toplam 77 oyun projesi vardı. Şimdiyse hala duyurulmamış olan 48 oyunla birlikte toplamda 80 oyun var.

Takipçilerin dört gözle beklediği oyunlar arasında bazıları, merakla beklenen kıyamet sonrası bir kung-fu aksiyonu RPG Biomutant, Desperados 3 ve Scarf gibi oyunlar var. Şirket yeni geliştiricileri bünyesine kattıkça devasa oyun portfolyosu daha da büyüyebilir.

Biomutant, Desperados 3 ve Scarf'ın bu yıl çıkması bekleniyor. İlk iki oyun PS4, Xbox One ve PC'de satışa sunulacakken, Scarf ise PC'ye özel olacak. THQ Nordic'in oyunlar için henüz kesin bir çıkış tarihi yok, ancak E3'te bu durum değişebilir.